Gjestekronikk: Studentvalget?

0
Foto: Elise Pedersen/SmiS

Har du fått med deg noe om studentvalg ved UiS den siste uka?  

Studentvalget er din mulighet til å fortelle UiS hva du ønsker deg av universitetet og studentbyen Stavanger. Her har alle studenter ved UiS mulighet til å stemme på den lista, og de kandidatene de mener har de beste løsningene for deg som student. 

Er du opptatt av bedre kollektivtilbud, muligheten til å ta praksis i løpet av utdanningen, psykisk helse, eller noe helt annet? Da er det gjennom studentvalget du har mulighet til å si hva du mener. I år stiller fem forskjellige lister til valg, med sine hjertesaker og sine kandidater. Tar du en titt på listeprogrammene er jeg helt sikker på at du finner noe du er enig i, og som du ønsker deg av fremtidens UiS.   

Hvordan blir egentlig listeprogrammene fra ord til handling?
Studentparlamentet i studentorganisasjonen StOr velger hver vår hvem som skal sitte i arbeidsutvalget til StOr det neste studieåret. Det er disse tre personene som skal drive gjennom de sakene studentparlamentet ønsker, og hvem som sitter i studentparlamentet er det du som avgjør.

Hvert år vedtar studentparlamentet en handlingsplan som er det arbeidsutvalget i StOr jobber et helt år for at skal bli gjennomført. I årets handlingsplan står blant annet at arbeidsutvalget skal arbeide for flere stikkontakter, eller at utvekslingsmulighetene skal forbedres, eller å implementere FNs bærekraftsmål i utdanning og forskning. 

Derfor er det viktig at du bruker stemmeretten i studentvalget, slik at du er med på å bestemme hva fokuset for dine tillitsvalgte skal være i tiden fremover. Som Frank Aarebrot sa ‘’Hjemmesitting er en halv stemme til de du liker minst’’. Dette er din mulighet til å påvirke Universitetet i Stavanger i den retningen du mener er best. Så stem, for oss som studerer i dag, og de som skal studere etter oss. 

Valget varer fra 21. oktober til 31. oktober og all informasjon finnes på stavangerstudentvalg.no

Godt valg! 

Leder av studentorganisasjonen StOr 2019/2020
Joachim Børlie

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.