Gjenbruk for utvekslingsstudentene

0

Gjengen i Spire som står bak Byttebua ønsker å nå ut til utvekslingsstudentene i Stavanger. I dag åpnet Byttebua for første gang og vil være åpen hver tirsdag mellom 12:00 og 14:00.

This article is also available in English.

– Vi ønsker at bua skal bli et anerkjent tilbud på universitetet. Dette skal være et gratis og bra alternativ til å kjøpe nye ting, forklarer leder i Spire Stavanger, Ellen Amalie Matre Simensen.

Kjærkomment tilbud

Framover vil studenter og ansatte ha mulighet til å hente alt fra klær til kjøkkenutstyr og pensumbøker i bua. Aleksandra Szwedo er opprinnelig fra Polen og har bodd i Stavanger i fire år. Hun startet som Erasmus-student, men endte opp med å nå ta sin andre master her.

– Selvfølgelig syns jeg dette er et kjempebra tiltak. Jeg skulle virkelig ønske det kom tidligere da jeg var her midlertidig på utveksling. Dette er et godt alternativ for oss som kun er her en kort periode og trenger ting. Det er jo ekstremt dyrt å handle alt nytt, forteller Szwedo.

 

Masterstudent Aleksandra Szwedo finner pensumbøker i Byttebua. Foto: Andrea Danielsen Johansen

Usikker fremtid

Du finner Byttebua i Paviljong 9 på campus Ullandhaug. Roy Sokn Adsen er avdelingsleder i avdeling for bygg og arealforvaltning (ABA). Bygget eies opprinnelig av Statsbygg og det var egentlig tenkt at det skulle fjernes. Sokn Adsen er glad bygget ikke står tomt og brukes til et godt formål.

– Det er virkelig et potensiale her. Målsettingen bak dette prosjektet er at bygget skal bevares og at driften ikke skal koste så mye. Vi tenker at bygget skal driftes i tre år til og så får vi se hva som skjer etter det, forklarer han.

Byttehandel er uvant

Det er ikke til å legge skjul på at studenter har lite og rutte med. Byttebua skal gjøre hverdagen til studenter grønnere og billigere. Daniel Neckarski er en av studentene som både kommer til å levere og ta med seg ting han har bruk for.

– Jeg følte meg nesten litt frekk da jeg tok glassene og ikke betalte. Man er ikke vant til å ta ting. Samtidig liker jeg godt at ting blir brukt på nytt, forteller han.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.