Gamingspalten: Årets eventyr er så mangt

0

Gaming-året 2017 er godt i gang, og flere store spill (og konsoller) har blitt sluppet i det siste. «Zelda – Breath of the Wild» har i skrivende stund 97/100 på metacritic. «Horizon Zero Dawn», Sonys store spill for starten av året, har fått en score på 89/100 etter det kom ut. Snart kommer «Ghost Recon: Wild Lands» ut, det samme gjør «Mass Effect: Andromeda» og «Nier Automata». Pokemon Go har fått flere pokemon. Alt er vel i verden. Det ser ut til å bli et eventyrlig år.

Tekst: Christer Ulseth

2017 virker til å bli et stort år for nettopp eventyrerne. Det startet skummelt og brutalt med «Resident Evil» og fortsatte med «Nioh», «For Honor», «Halo Wars», og så mye mer skal det komme. Det får meg til å ta et dypdykk tilbake til de tidligere eventyrspill, som «Uncharted», «Oblivion», «Pokemon» og «Super Mario». Alle har små eller store historier som får deg til å oppleve en helt annen verden, og det ser ut til at dette er noe folk ikke vil gi slipp på.

I spillverdenen finnes det enorme landskap å boltre seg i. Enten du vil svinge deg rundt et sverd i «Zelda: Breath of the Wild», skyte med pil og bue på en mekanisk dinosaur i «Horizon Zero Dawn» eller fortsette gåturen i nabolaget etter det siste slippet av nye Pokemon i «Pokemon Go». Du kan utforske verdensrommet i «Mass Effect Andromeda» – mulighetene er uendelige.

2017 ser altså ut til å bli året der du kan forsvinne inn i andre verdener, og oppleve ditt eget eventyr. Det har kommet ut mange spill som kan holde deg opptatt frem til semesterslutt, og stjele dyrebar tid fra både studier og ditt sosiale liv. Forhåpentligvis. Det er virkelig verdt det. Det å kunne drømme seg vekk litt, og fokusere på noe helt annet enn hverdagen, er jo akkurat det gaming er til for. En pause fra alt det andre. Stikke litt av fra ansvar og jobb, så man kan trykke på en knapp på en kontroll som slår på Playstation, Xbox eller Switch.

Årets eventyrspill er vanskelig å definere, og det gjør det ikke noe lettere at det kommer ut på utrolig mange gode spill. Det er vel ikke noe annet å gjøre enn å spille så mange du klarer før eksamen, og å drømme seg vekk i en time eller 27 … Jeg veit at det er vårt eget liv som skal være eventyret, men noen ganger er det ganske greit å leve seg inn i andres eventyr også.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.