KÅSERI: Frie slaver

0

Konstanse Åkermann, Kåseriet.

Kåseriet er en fri og humoristisk spalte der alt kan tas opp. Spalten skrives av Konstanse Heide Åkerman.

Jeg kan altså være med å drepe folk som dreper folk. Fordi det å drepe folk er gal.
«Your have the right to remain stupid, everything you do not know, can and will be used against you. Most likely for profit,» David Icke.

I dag når jeg våknet kjente jeg friheten strømme over meg. Utallige muligheter og tilbud som venter på meg der ute. Gå på jobb. Gifte meg. Få barn. Oppføre meg normalt. Gå fra lønn til lønn. Se på tv. Følge loven. Spare opp penger til bolig og pensjon. Frihet. O, store gode frihet.

Vi har frihet til å velge hvilke partier vi vil at skal styre landet vårt. Jeg kan altså velge hvilke ansikter jeg vil se mest på TV-skjermen. Hvilken farge ønsker vi å se i bakgrunnen, blå eller rød? Hvem ønsker vi skal svare på spørsmålene og kravene våre? Eller rettere sagt hvem av dem er flinkest i retorikk? Kjør debatt!

kåseriet2Illustrasjon: Ewa Barbara Mundhenk

Vi kan også velge å forsvare vår frihet. Jeg kan forsvare mitt land med de mange mulighetene og friheten som er i det. Jeg kan være med i militæret. Jeg kan bekjempe terrorisme. Jeg kan altså være med å drepe folk som dreper folk. Fordi det å drepe folk er galt.

Vi har friheten til å studere og få en jobb. Vi kan ta en master og få inn alt om faget med teskje i opptil seks år. Vi kan jobbe fra åtte til fire hver dag for å få det huset og den bilen vi ønsker oss. Jobbe hver dag for å få de to ukene på Gran Canaria. Er jeg flink og kanskje jobber litt overtid får jeg sitte på flyet til Maldivene også. Jeg må ta meg to minutter til å la den store frihetsfølelsen synke inn.

Slaveri ble forbudt i 1848 i Norge og Danmark. I USA avsluttet Abraham Lincoln slaveriet i 1865. Slaveri er retten til å bestemme over en annen persons arbeidskraft og retten til å selge personen videre. Vi må på jobb klokka åtte. Vi må være der til fire. Vi bruker arbeidskraften slik arbeidsgiver ønsker. Dette er også nedskrevet i en kontrakt. Men selvsagt er vi ikke 1800-talls slaver. For når vi er ferdig på jobben kan vi dra hjem å spise laksen som er full av giftstoffer og stirre i en skjerm i et par timer før vi legger oss. For så å stå opp å repetere alt igjen. Men kanskje velger vi den masseproduserte kjøttdeigen dagen etter, fint med litt variasjon.

Før ville vi gjort som sjefen sa av frykt for å bli pisket eller drept. I dag har vi ikke lenger frykt for å bli pisket, bare for ikke ha nok penger. I dag er det ikke sjefen som eier oss, men kanskje er det banken? Vi får studiegjeld og nedbetalingsplan på bolig og bil. Kredittkort kan vi flakse rundt med til «Luksusfellen» tar oss.

Frihet. O, store frihet. Lenge leve det frie samfunnet. I morgen når jeg våkner vil jeg kaste meg ut i det åpne havet av muligheter og tilbud. Jeg skal delta! Være med å opprettholde kapitalismen, materialismen, nasjonalismen, anti-terrorismen, perfeksjonismen. Friheten!

Gå på jobb. Gift deg. Få barn. Oppfør deg normalt. Gå fra lønn til lønn. Se på TV. Følg loven. Spar opp penger til bolig og pensjon. Og gjenta etter meg; jeg er fri!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.