Fra øl og nudler til sang som sprudler 

0

Mikhael Paskalev dro som ung til England, nærmere bestemt Liverpool, for å studere. Lite visste han den gang at derfra skulle det bare gå oppover. 

Unggutten fra Ålesund hadde kommet inn på stjerneskolen LIPA (Liverpool Institute for Performing Arts), dannet av Beatles-legenden Paul McCartney.  

– Studentlivet var helt topp! Jeg brukte mye av tiden min på å spille og øve. Det var viktig for meg å hele tiden jobbe for å bli bedre. Jeg kan vel kalle meg en ganske seriøs student, sier Mikhael Paskalev til SmiS. 

Selv om musikken alltid var i hovedfokus hos Paskalev, var han jo tross alt student. Så i studentånden fant han også tid til andre aktiviteter. 

– Jeg bodde rett ved en kino, så det ble mye film og øl, sier han og ler. 

Ikke toppkarakterer 

Selv om det meste av Paskalevs tid ble brukt på musikk, var den teoretiske delen ikke like interessant for ålesunderen.  

– Jeg er ganske heldig med tanke på at yrket mitt ikke blir definert ut fra karakterer eller bacheloroppgaven min. Det viktigste var at jeg hadde utdannelsen min, slik at jeg ikke sto på bar bakke. Jeg trengte ikke å ha de beste karakterene for å få den jobben jeg har nå, og slik er det ikke i alle yrker. Hvis jeg skulle gjort noe annerledes ville det vært å få A i alle fag, det hadde vært kult, sier Paskalev.  

Til spørsmålet om han har noen tips til studenter, svarer han spøkefullt; 

– Nudler er veldig godt til middag! 

Tilbake i Norge 

Etter endt utdanning, med en fersk bachelorgrad i musikk, dro Paskalev hjem til mor i Ålesund hvor han bodde en sommer. Han jobbet med seg selv, musikken og hadde store drømmer.
– Jeg hadde ikke peiling hva jeg skulle gjøre nå, foruten at jeg visste at jeg ville drive med musikk. Jeg føler egentlig jeg hadde litt flaks, sier han. 

Paskalev hadde blitt kjent med en annen student fra LIPA, og han begynte for fullt å sette spor i musikkverden. Denne mannen var Jonas Alaska. De begynte å spille sammen, og til slutt ble Paskalev med ham på turne.  

– Jeg begynte endelig å tjene litt penger, som var ganske rart, sier han og ler.  

De første pengene ble brukt til å forlate barndomshjemmet i Ålesund for å flytte til Oslo. 

– Jeg flyttet hjem til mamma fordi jeg var blakk, rett og slett. Så da jeg begynte å tjene penger selv ble disse brukt til depositum på en leilighet jeg og Jonas flyttet sammen i. Litt kjedelig svar, men voksent var det, sier han og ler. 

Debuterte 

I 2013 slapp han sitt debutalbum What´s Life Without Losers. Fersk, stolt og veldig klar for å vise musikken sin, dro han på turne for å spille låtene sine. 

– Jeg jobbet i ti år for å få dette til, men da det først skjedde ble jeg litt sånn ”hæ?! hvorfor gikk dette så bra akkurat nå?”. Det løsnet egentlig helt plutselig, sier Paskalev.  

Musikken er godt inspirert av livet hans og egne erfaringer, men Paskalev er veldig glad i å gjøre dette med en liten twist.  

– Når det gjelder det tekstmessige liker jeg å bruke litt fiksjon. Det skal alltid være et klart budskap eller en mening, men med et løst utgangspunkt i meg selv. Så bruker jeg fantasien til å skape resten. 

Til det melodiske har han også en egen, og ganske bestemt måte å produsere på. 

– Jeg henter inspirasjon fra mange forskjellige steder, hvis ikke kan jeg fort bli lei. Det kan være alt fra trommemaskin, bass, kassegitar og piano, og slik fortsetter det. Noen ganger kan jeg lage melodien før teksten, mens andre ganger skriver jeg teksten før jeg setter i gang med melodien. 

Ferskt album 

Paskalev er nå ute med sitt nye album ”HeavyAlbumet er noe inspirert av det han kaller kvartlivskrisen 

– Det er akkurat som om jeg har delt meg selv i to gjennom hele albumet. Den ene delen er preget av den yngre meg som var opptatt av kule ting, fine jenter, fest og moro. Så har vi den andre delen, som er litt mer voksen. Den er preget av hva som skjer i verden, og hva jeg kunne gjort for at det skulle gått bedre. 

Paskalev er i tillegg nylig blitt far, og han har også funnet inspirasjon i sønnen sin. 

– Den ene låten min, babyhandler om den lille knerten, som nå er blitt 11 måneder gammel.  

Klar for ny turne 

For øyeblikket har Paskalev pappa-perm, men om knappe 2 uker er han tilbake igjen. Første stopp er Bodø, og 17. november inntar Paskalev Folken her i Stavanger, og da er det duket for konsert.  

– Jeg gleder meg skikkelig til å spille for dere. Det blir vel mitt andre eller tredje besøk. Stemningen er alltid på topp hos dere, og jeg blir like overrasket hver gang. Dette blir bra, sier han.

Les også:

Paskalev tok Stavanger med storm

Mikhael Paskalev sjarmerte Tou Scene i senk

 

 

 

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.