Fra nestleder til leder

0

Magne Bartlett ble valgt som ny leder av StOr fra og med juli 2016. Den nåværende nestlederen for utdanning gleder seg til å starte i stillingen, og takker for tilliten fra studentparlamentet.

Tekst: Pernille Sivesind Thomsen. Foto: StOr og Christer Ulseth

Det var to kandidater til StOr-lederstillingen og de viste begge høyt engasjement og god kunnskap innen studentmiljøet på utspørringen samme uka som valget. Kandidatene var enige om mange ting, og begge var godt kjent med student- og engasjertmiljøet i byen. Fredag 13.mai valgte studentparlamentet Bartlett som den nye lederen av StOr.
– Jeg er ydmyk og takknemlig for tilliten studentparlamentet har vist meg, det er en tillitserklæring på at jeg har gjort en god jobb som nestleder og at de har troen på at jeg kan bli en god leder. Jeg ser frem til det neste året og alt som følger med av arbeid og utfordringer, sier Bartlett.

Vil følge prosessene
Bartlett forteller at han har vært involvert i flere prosjekter på UiS det siste året, blant annet prosjektgruppen for organisasjonsutvikling, og at han ønsker å være med videre på arbeidet. Det er en av grunnene til at han søkte på jobben som StOr-leder.
– Jeg har veldig lyst til å være med på det videre arbeidet, og være med på å sette tiltakene vi har foreslått til verks. Det er interessant å se hvordan det er med på å forme UiS i fremtiden. I tillegg har jeg lyst til å prøve å videreutvikle organisasjonen StOr, ved for eksempel å profesjonalisere arbeidsutvalget enda og å prøve å kjøre en bedre planlagt og proffere valgkamp. Da kan vi kanskje få opp oppslutningen på studentvalget. Det er ikke bare et UiS-problem det der, men vi må begynne en plass vi også, sier Bartlett.

«Når du er leder så bærer du, i mangel på et bedre ord, «byrden» av hele organisasjonen på skuldrene dine. Hvis noe går skeis, så faller alt tilbake på lederen»

Etter ett år som nestleder for utdanning tar han med seg erfaringene inn i den nye stillingen.
– Den største forandringen fra nestleder til leder blir sannsynligvis arbeids- og ansvarsmengden. Når du er leder så bærer du, i mangel på et bedre ord, «byrden» av hele organisasjonen på skuldrene dine. Hvis noe går skeis, så faller alt tilbake på lederen. Som nestleder kan du være litt mer «bulldog», men som leder må du være litt rundere i kantene og mer strategisk, samtidig som du må være veldig tydelig. Det er en evig balansegang, forteller han.

Lyttende leder
Bartlett forteller at han ønsker å være en lyttende og inkluderende leder.
– Jeg har i hvert fall lyst til å bli det. Man må være en lagspiller, samtidig som man må være litt lagleder også. Som leder må du være flink til å delegere – du får mye på ditt bord, og da er det viktig å involvere de andre slik at de får tildelt oppgaver de føler de kan mestre, sier han.

Magne Bartlett, StOR-spalten.
Det kommende året beskriver Bartlett som et år med mye forandringer. UiS skal gjennom noen nye prosesser og Stortingspartiene skal utarbeide programmene deres.
– Jeg tror det blir en utfordrende, spennende og kjekk jobb, og vi har fått et godt team i Arbeidsutvalget som jeg tror kommer til å jobbe godt sammen. Det blir spennende å se hva vi får til av gjennomslag. Vi må ut til fylkeslagene i Rogaland og oppfordre de til å ta med studentpolitikken videre til sine landsmøter. Også har jeg lyst til å videreutvikle organisasjonen, og se på hvordan vi jobber opp mot både politiske organer og hvordan vi samarbeider med andre interesseorganisasjoner, forteller Bartlett.

Stor tro på kollegaene
Det ble lyst ut to nestlederstillinger til Arbeidsutvalget i StOr i tillegg til lederstillingen. På utspørringen før det endelige valget var det tre kandidater som stilte til nestleder for utdanning, og én som stilte som nestleder for læringsmiljø.

Det var tre engasjerte og kunnskapsrike kandidater som debatterte og svarte på spørsmål rundt nestlederstillingen for utdanning under utspørringen, men studentparlamentets valg falt på Jørgen Sjøberg.

Nestlederstillingen for læringsmiljø hadde én kandidat, Victoria Walberg. Hun fikk mange store spørsmål under utspørringen om engasjertmiljøet som var vanskelig å svare på. Nåværende nestleder for læringsmiljø, Johannes Nordrum Bratberg, kom med en kommentar under utspørringen der han uttalte at hvis det er noen som kan forbedre engasjertmiljøet i Stavanger, så er det Victoria.

«Det er absolutt gode folk å ha med seg, og jeg har absolutt tro på de to»

Bartlett er veldig fornøyd med hans valgte kollegaer, og har stor tro på at de kommer til å samarbeide godt.
– Det er absolutt gode folk å ha med seg, og jeg har absolutt tro på de to. Jeg har jobbet en del med Jørgen i utdanningsutvalget og han er veldig nøye, setter seg godt inn i saker og er klar for å stå til ansvar for det han gjør hvis det trengs. Jeg vet at jeg kan stole på at han legger ned det arbeidet som kreves. Victoria har vært med i UGÅ og i fadderstyret, og hun har veldig gode skussmål fra både Christian (faddersjef), Johannes og egentlig alle andre. Hun er en humørspreder og det virker som hun har god arbeidskapasitet, så dette tror jeg blir veldig bra, forteller Bartlett.

«Utekontor»
Bartlett har allerede gjort seg opp noen klare mål for hva han vil få til i stillingen som StOr-leder. Han ønsker å få en høyere valgoppslutning i studentvalget og ønsker å knytte mer strategiske samarbeidsrelasjoner med andre interesseorganisasjoner. Han har også et mål om at StOr skal få et bedre fotfeste blant studentene.
– Jeg har ideer til ett par konkrete ting vi kan gjøre, som å arrangere større vaffelfredager og prøve å få det til å bli en fast greie. Det er koselig og sosialt, også er det jo fint om studentene kan forbinde det med oss. Jeg har også tenkt på å ha «utekontor» kanskje en gang i måned. Ideen er at jeg skal sitte i et område hvor det beveger seg mye folk, og gjerne med en lapp der det står at folk kan sette seg ned og slå av en prat om det de har på hjertet. Også har jeg gjerne kaffe, vafler eller twist. Så er det jo bare å satse på at noen vil slå av en prat med StOr-lederen, sier Bartlett.

Alt med lederstillingen er ikke bare fryd og gammen, men den nåværende nestlederen gleder seg til mye og gruer seg til lite.
– Jeg gruer meg litt til planleggingen. Vi må planlegge hele året i løpet av juni og juli, og da må jeg passe på at jeg ikke legger møter til røde dager for eksempel. Jeg gleder meg til å ta fatt på alt det andre. Talen på semesteråpningen, ta imot nye internasjonale og andre studentene – det er det jeg ser mest frem til på kort sikt, forteller han.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.