Fra gruppesex til IS

0

dsc01381
Anmeldt av Marit Worpvik – Foto: Mia Langås Flåta

fem«Gudbedre»
Stavanger Konserthus, 26. november
Av/med: Anne Kat Hærland
Regi: Bård Tufte Johansen


Anne Kat Hærland sto lørdag kveld på scenen i Stavanger konserthus med showet «Gudbedre». Elefanten i rommet ble tidlig adressert.

Det har gått fire år siden Anne Kat sto på scenen med sitt eget show sist.

Hun snakker om IS sin terroristmanual, gruppesex, VG, mensen, dverger for blinde og hun avslutter det hele med å snakke om døden.

Siden den gang har hun kommet ut med at hun har lidd av en uhelbredelig øyesykdom i 20 år. Med en video viser hun publikum hvor lite hun faktisk ser, og hun snakker åpent om at synet vil bli helt borte en dag. Og hvorfor deler Anne Kat dette nå? «Det er for å tjene penger», spøker hun og sier at dette er en bedre måte å gjøre det på enn å komme ut med det i Se og Hør.

Gjennom showet er vi innom mange ulike temaer. Hun snakker om IS sin terroristmanual, gruppesex, VG, mensen, dverger for blinde og hun avslutter det hele med å snakke om døden. Det er ingen klar rød trå gjennom showet, men hun klarer likevel å finne overganger som fungerer. Akkurat hvor «Gudbedre» kommer inn, er det ikke så godt å si. Man ville kanskje tro at Gud og religion generelt ville vært sentrale temaer, men det er ikke nødvendigvis noe man savner. Hun reflekterer over flere holdninger som får deg til å tenke, og kritiserer samfunnet på en gjennomtenkt og interessant måte.

Hun er direkte og nesten litt skummel, men samtidig vil vi ha mer av henne.

Anne Kat Hærland er folkelig og ikke folkelig – Helt på likt. Hun er direkte og nesten litt skummel, men samtidig vil vi ha mer av henne. «Gudbedre» fungerer, selv om ikke alle replikkene hennes er like morsomme. Hun får med seg publikum og kommer med små kommentarer som slår an hos de fleste.

Alt i alt en morsom forestilling som det er verdt å få med seg!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.