Fortvilede studenter løper til Line Huset

0
Kitty kjellands hus sis bok helse campus

Fortvilede studenter løper til Line Huset

SiS har fjernet bruken av kontanter hos sine utsalgssteder, og mener dette har blitt godt mottatt. Det er ikke alle enige om. 

Tekst: Lisa Ravna Rørmoen Foto: Arkiv
Etter å ha markedsført tiltaket siden rett før sommeren, ble det 1.august offisielt kontantfri sone hos alle utsalgsstedene til SiS. Leder for SiS, Arve Kristiansen er foreløpig strålende fornøyd med tiltaket.
– Vi ønsker å gjøre det lettere, billigere og raskere for både oss og studentene.
De har ikke opplevd klager fra hverken ansatte eller studenter på den nye ordningen, og er tydelige på at den har kommet for å bli.
– Vi har hørt veldig lite, kun en håndfull med spørsmål på om dette faktisk er lov, men det har vi naturligvis sjekket opp i, og det er det. Så lenge ingen har kjøpeplikt hos oss, kan vi nekte å ta imot kontanter, sier Kristiansen.

Selv om ikke SiS har mottatt negative tilbakemeldinger, har konkurrenten deres på UiS, Line Huset, fått høre det.

– Flere studenter kommer hit og er fortvilet over den kontantfrie sonen. De er veldig takknemlige for at de får bruke kontanter hos oss. Og det kommer vi ikke til å slutte med, sier Line Frøystad, sjef ved Line Huset

– Så lenge papirpenger har verdi, er de velkomne hos oss, legger hun til.

Står ved valget

På tross av dette er Kristiansen og SiS fornøyde med sitt valg.

– Vi har ikke opplevd at noen har ytret noen fortvilelse hos oss. Kontantdelen i SiS var fallende over lang tid, og vi var nede i 5% av kundene som betalte kontant. Da er det veldig få som berøres av dette. Det at medarbeiderne vårt heller kan produsere mat og yte service i den tiden de før brukte på å telle penger kommer alle kundene til gode. Videre går nå køene raskere, når vi slipper at noen skal telle kronestykker.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.