Forhåpentligvis slutt på hybeltrening: – Jeg merker det på psyken

0
TRENER PÅ HYBELEN: Elias Fallgren trente på SiS nesten hver dag, nå må han trene på hybelen sin. FOTO: Jørgen Karlsen.

Tirsdag 5. januar stengte SiS Sportssenter dørene. Det førte til store endringer i hverdagen til barnehagelærer-studenten Elias Fallgren. Han håper på en snarlig åpning.

– Det var en stor del av dagen min, jeg brukte to-tre timer på treningssenter, så og si hver dag. Jeg merker det jo litt på psyken også. Når man er så vant til å trene og man lever for det så blir jo alt litt andreledes, sier Fallgren.

SmiS møter han i hybelen hans like ved campus Ullandhaug. Kombinasjonen av stengte treningssentre og kaldt vær har ført til at det her han har trent de siste ukene. Han mener det er viktig å få åpnet treningssentrene så fort som mulig.

– Jeg har full forståelse for at de måtte stenge nå under korona. Jeg vet at det er så mange helsegevinster ved trening, både for unge og eldre. Jeg tenker at det går an å åpne, samtidig som man følger de restriksjonene som er satt. For eksempel kunne de ha redusert antall besøkende, i tillegg til økt renhold og oppfordring til god hygiene, sier han.

Positiv direktør

Direktør ved SiS Sportssenter, Arne Storhaug, presiserer at de per dags dato ikke har lov til å åpne senteret uavhengig av hvilke tiltak de setter i gang med. Likevel er han er positiv og har troen på gjenåpning om kun kort tid.

– Vi har tro på at vi får åpne i løpet av uken. Andre kommuner fikk åpne i forrige uke. Vi har fått noen signaler fra ordføreren i helgen om at de skal se på saken på mandag og tirsdag denne uken. Vi tror og håper derfor på åpning onsdag, torsdag eller fredag. Den offisielle datoen er fortsatt 8. februar, men vi har en følelse av at ting kan skje enda tidligere, sier han.

Han forteller at mange studenter lurer på når de kommer til å åpne igjen. Dessverre er det ikke enkelt å gi gode svar på ting man selv lurer på. Studenter har kontaktet senteret med spørsmål og bekymringer om medlemskap og økonomiske belastninger.

– Vi får mange henvendelser daglig fra studenter som vil melde seg ut, eller som vil få bekreftet at vi ikke trekker dem penger. En løsning vi har innført er at de som ble trukket penger for medlemskap i januar, ikke vil bli trukket for februar selv om senteret skulle åpne igjen. Ingen skal tape en krone på å være medlem hos oss, og det har heller ingen gjort, sier Storhaug.

ANNERLEDES HVERDAG: Arne Storhaug, direktør ved SiS sportssenter, og sportslig leder Sandra Rahmouni savner tiden før nedsstengningen. FOTO: Jørgen Karlsen.

Direktøren ser veldig frem til å kunne åpne igjen og han savner tiden før nedstengingen. Han forteller at hverdagen har vært annerledes de siste ukene, og at det skal bli fint å få litt liv tilbake i det tomme bygget.

– Det pleier å være opptil 1800 mennesker innom senteret hver dag, så det er veldig stusselig å sitte her alene. Nå er alle ansatte permitterte, med unntak av Sandra og meg, sier Storhaug.

Sportslig leder og nestleder på senteret, Sandra Rahmouni, er enig i at dette er en annerledes hverdag fra hva de er vant med. Hun synes det er en annen stemning i bygget uten studentene som flyr ut og inn fra morgen til kveld.

– Hverdagen vår har blitt veldig annerledes fra før jul. Det er jo helt tomt her. Når vi er her for å spille inn videoer føles det veldig rart og ensomt, sier Rahmouni.

Deler treningsvideoer på nett

Videoene hun snakker om legger de ut på sin hjemmeside. Videoene viser hvordan man kan trene hjemme og tanken bak er å fortsatt kunne gi et tilbud til medlemmene sine, selv med låste dører.

– Vi har lagt ut et sted mellom 60 og 70 hjemmetreningsvideoer. Det har vi gjort for å finne nye måter å ha interaksjoner med medlemmene våre på. Det har fungert veldig bra, og noen av videoene har blitt sett opp mot 600 ganger på en dag, sier Rahmouni.

Både direktøren og nestlederen er fornøyde med måten de har løst situasjonen med videoer og treningstips på nett. Likevel er det er liten tvil om at de ønsker å bli ferdige med det og komme seg tilbake til å møte mennesker og drive treningssenter som vanlig. På spørsmål om de har noe de vil si til studentene svarer de nærmest i kor.

– Vi gleder oss veldig til å se dere igjen, og vi håper så mange som mulig ønsker å komme tilbake. Vi savner dere og ser veldig frem til å kunne åpne dørene for dere igjen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.