For mye av det gode

0

Film: The Boss Baby
Skuespillere: Alec Baldwin, Miles Christopher Bakshi, Tobey Maguire, Steve Buscemi, Jimmy Kimmel, Lisa Kudrow
Regi: Tom McGrath
Lengde: 1 t. 37 min.
Sjanger: Animasjon/familiefilm

Av Julie Johansen

Animasjonsfilmen handler om god gammeldags søskenrivalisering, men med en vri. Vi møter syv år gamle Tim, som fram til nå har vært enebarn og fått all oppmerksomheten til foreldrene. Men idyllen tar fort slutt når familien på tre blir til fire. Det finnes utallige familiefilmer som har hver sin teori på hvor babyer kommer fra, oftest brukt er storken. Men her har regissør Tom McGrath tatt utgangspunkt i at barn kommer fra en slags fabrikk. De aller fleste barna blir sendt til familier, men noen få utvalgte blir sendt til firmaets administrasjonsavdeling. I denne avdelingen blir de barna som er født voksne i hodet plassert. De oppfører seg nøyaktig som en voksen person ville gjort, med full tale og kroppsbeherskelse. Det er her vår Boss Baby vanligvis hører til, men det var før firmaet ble rammet av en krise som gjorde at han måtte ut i felten og finne ut av problemet.

En dag som Tim er i sin vanlige fantasiboble, ankommer sjefsbabyen selv. I typisk firmastil sprader han ut av en taxi til funky rytmer. Og Tim forstår allerede da, at han hans nye bror ikke er helt som vanlige babyer. Tim er selvfølgelig ikke fornøyd med at det har kommet ett nytt barn i huset, så når da muligheten byr seg på å bli kvitt lillebroren, er han ikke vanskelig å be. De to jobber sammen for å fikse krisen i Baby Boss sitt firma, og få han bort fra familien fortest mulig. Dette resulterer i en spennende reise med en og annen bump i veien.

Alec Baldwin gir Boss Baby både liv og humor. Det har vært forventninger i forveien av filmens lansering at noe av handlingen skulle være en metafor til Donald Trump, ettersom Baldwin har parodiert presidenten ved flere anledninger på «Saturday Night Live». Men slik ble det altså ikke. Men skuespillerens mørke stemme til det søte barneansiktet blir likevel en komisk sammensetning uten å prøve.
Filmen starter lovende, men etter en heftig babybiljakt i hagen, mister Tom McGrath litt tråden. I forsøkene på å skape humor rundt hvert eneste hjørne, oppleves animasjonsfilmen ganske rotete. Det er tvist på tvist på tvist, og vanskelig å henge med på hva som faktisk er poenget underveis.

Animasjonsfilmen er proppet full av kjente, (vanligvis) morsomme, og moderne referanser, men når store deler av manuset består kun av dette blir man mer sliten i hodet enn underholdt. En av de få gjennomførte og morsomme scenene var når Tim og Boss Baby skulle snike seg inn i et fly fult av Elvis-imitatorer. Da satt latteren løst.
Alt i alt var filmen ikke i nærheten av like god som jeg håpet den skulle være, men noen gode humorinnslag var det. Selv om mye av det som skjer er veldig forutsigbart, sitter man fortsatt igjen med en god følelse når filmen er slutt og lysene skrus på.

Karakter: C-

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.