Filmspalten: Jeg vil ha Steampunk!

0

Når jeg sitter og ser gjennom kinoprogrammet for høsten, er det noen filmer jeg ser frem til, og noen filmer jeg blir bekymret over at i det hele tatt er laget. Og så er det noe jeg savner.  

 

Om du som leser ikke er kjent med begrepet «Steampunk», så er det kort fortalt bruken av 1800-talls teknologi og mote, satt i en alternativ nåtid, framtid eller post-apokalypse. Visuelt sett vil man legge mye merke til tannhjul, hatter, korsett, bronse/kobber og lær. Filmer som har denne stilen, i mindre eller større grad, er for eksempel; The Wild Wild West, Det gylne kompass, Nr. 9 og overaskende nok musikkvideoen til The ballade of Mona Lisa.
Om du lurer på hvorfor jeg ønsker meg en film (gjerne flere), som baserer seg på denne stilen, så kan jeg si det så enkelt: jeg begynner å bli lei av at alt er blitt så “high tech”. 

Misforstå meg rett her. Jeg digger Iron Man, Ant Man, DC sin Cyborg, Star Wars, universet til Ghost in the Shell, og mye mer som har en high tech-stil som bare det. Men, for meg er ikke små våpen som passer i hånden din, men som likevel kan fjerne et helt bygg, så veldig spennende lengre. Store kamper i verdensrommet med de største romskipene og alle de medfølgende laservåpnene har mistet litt av sjarmen. Det jeg lengter mest etter nå er en storbudsjetts luftkrig, med zeppeliner, store kanoner og gevær som det kommer et drønn av når de blir avfyrt, i stedet for “pew pew”. 

Problemet mitt er kanskje ikke egentlig at alt er blitt så high tech, men heller at det er såpass mye av det. Så da kan jeg jo bruke det poenget som et fint springbrett videre til det jeg ser frem til av kinofilmer som kommer. 

Den første filmen som jeg virkelig har lyst til å se, er Kingsman; The Golden Circle. Det er kanskje litt selvmotsigende, ettersom den handler om spioner. Og de har jo selvfølgelig all verdens high tech duppeditter. Grunnen til at jeg ikke er lei spionfilmer, er at det kan bli et friskt pust. Britiske spioner har alltid vært særegne i sin holdning, og vil nok alltid være det. Det blir derfor interessant å se hvordan deres amerikanske motparter oppfører seg.

Andre filmer jeg gleder meg til denne høsten er Victoria and Abdul, Askeladden – I dovregubbens hall, Flatliners-rebooten, The villainess, American Assasin, The Foreigner og selvfølgelig så vil jeg jo se Justice League og Star Wars: The last Jedi. Jeg håper at disse filmene, som jeg nå setter høsten og vinterens forventninger til, ikke skuffer. Jeg setter min tillit til at de er så varierte som jeg har fått inntrykk av at de er, og ikke bare følger; helten får en fiende – helten vinner over fienden mønsteret. 

De filmene jeg ikke tror blir like bra, skal jeg ikke gå så mye inn på. Alle har forskjellige meninger, og jeg vil heller dra frem min ønskedrøm om en storbudsjetts steampunk-film, enn å dra ned det andre kan like. 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.