Filmspalten: Filmdrømmer 2016 og filmer jeg gleder med til i 2017

39

Mens jeg skriver årets siste spalte, sitter jeg foran PC´n og venter på å kunne bestille kinobillett til premieren av «Rogue One: A Star Wars Story» på Den Kinesiske Teateret i Los Angeles. Jeg har lenge drømt om å se en Star Wars-film på samme kino som den aller første Star Wars-filmen hadde premiere på i 1977. Vi hadde alle drømmer og forventninger til 2016, mange folk mener 2016 var det dårligste året noensinne, både innen og utenfor filmverden. Jeg mener det motsatte. Dette var året drømmer kom til virkelighet.

Først kom «Deadpool» i februar. Fans av karakteren hadde drømt om en Deadpool-film i årevis, men etter den aberrasjonen som var «X-men Origins: Wolverine» var drømmen nesten død. Å se en film med Deadpool som hovedkarakter, og at filmen faktisk var ganske god? Helt utrolig før 2016.

I mars kom en film som jeg hadde ventet på siden jeg var barn. Uansett hva du mener om «Batman V Superman», det er helt utrolig at vi fikk se Batman, og Wonder Woman sammen på kino. Det Marvel-fans har følt siden Iron Man i 2008, følte DC-fans verden rundt. Følelsen av å se dine helter på den store skjermen. Jeg får fortsatt gåsehud hver gang jeg hører på musikktemaet til Wonder Woman.

Samme følelsen kom måneden etterpå med «Captain America: Civil War», da Spider-man kom på scenen med resten av Avengers-gjengen. Jeg er ikke så stor fan av Marvel, men ingenting er bedre enn å se din bestevenn glede seg som et barn over en film. Det jeg følte med Batman V Superman følte han da hans drøm kom til virkelighet i Civil War.

Så var det min brors tur med «Warcraft». Han har spilt «World of Warcraft» siden 2009 og hadde ventet årevis på en film som først ble annonsert i 2006. Denne gangen var det litt annerledes enn med superheltfilmer, fordi de som spilte World of Warcraft kunne se sted og ting de hadde sett på PC-en sin, på den store skjermen. De kunne se puben de hadde vært i så mange ganger i spillet komme til virkelighet. Men det stopper ikke der. Det er mange grunner å glede seg til 2017.

I mars kommer «Logan» siste Wolverine-film med Hugh Jackman i hovedrollen og første R-rated film i serien. Dette kan være en mulighet for fans av superhelten for å endelig se hvor brutal og voldelig Wolverine egentlig er.

«Batman, Superman, Wonder Woman, Flash, Aquaman og Cyborg sammen på den store skjermen! Endelig kan DC-fans se sine favoritthelter sammen på en film. Blir filmen bra? Vi vet ikke, men det kommer til å bli et magisk øyeblikk likevel»

I juni kommer det endelig en fullstendig Wonder Woman-film. Den blir også første gang en superheltfilm har en kvinne i hovedrollen. Traileren ser lovende ut, og musikktemaet gir meg fortsatt gåsehud. Fans av Stephen King har ventet siden 1998 for å se Roland Deschain mot «The Man in Black» i en «Dark Tower»-film, og den kommer endelig i juli 2017! Med selveste Idris Elba i hovedrollen!

I oktober kommer oppfølger til en av de beste scifi-filmene noensinne, «Blade Runner». Harrison Ford er tilbake, og Ryan Gosling blir med i denne filmen, regissert av selveste Dennis Villeneuve fra «Arrival».

Men det er november som er måneden jeg gleder meg mest til, personlig. 17. november kommer «Justice League»! Batman, Superman, Wonder Woman, Flash, Aquaman og Cyborg sammen på den store skjermen! Endelig kan DC-fans se sine favoritthelter sammen på en film. Blir filmen bra? Vi vet ikke, men det kommer til å bli et magisk øyeblikk likevel.

Jeg sitter foran PC´n. Etter åtte forsøk fikk jeg bestilt kinobillett til premieren av Rogue One på IMAX på den samme kinoen som viste den første Star Wars-filmen for aller første gang i 1977. Uansett om filmen er god eller ikke, det blir en opplevelse i seg selv, og jeg gleder meg til det. Vi ses på kino!

Rafael MotamayorFilmspalten tar for seg alt innen filmverdenen, og skrives av Rafael Motamayor.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.