Filmanmeldelse: Maze Runner: the death cure

0
69C-4a_2880x1620_R_CROP (L-R) Thomas (Dylan O’Brien), Newt (Thomas Brodie-Sangster), Cranks leader Jorge (Giancarlo Esposito), Frypan (Dexter Darden) and Brenda (Rosa Salazar). Photo credit: Courtesy Twentieth Century Fox

“Maze Runner: the death cure” er den tredje filmen i trilogien, og i bokserien av samme navn. Hvis filmene følger bokserien helt, så skal dette være den siste filmen i serien. Blir det den siste? Kanskje ikke.

“The death cure” tar deg med på en actionpakket reise fra første scene, og holder trykket ut nesten hele filmen. Filmen er stappfull av scener med kule stunts og effekter. Av de tre filmene som er kommet ut i serien, er dette etter min mening den beste av dem. Filmen byr på mye. Det er alt ifra en innledende tog-ran scene, slåsskamper med zombier, skytescener med WCKD soldatene, og hele filmen bygger seg rundt en slags «få vennen vår ut av fengselet» type plot.

I filmen blir vi enda litt bedre kjent med karakterene i serien. Det dukker heller ikke opp noen nevneverdige nye karakterer vi trenger å bli kjent med. Vi får også et gjensyn med en gammel kjenning i filmen som kommer som en liten plottwist. Av det nye som dukker opp derimot, så sitter vi gjerne igjen med litt mer spørsmål enn svar.

Du trenger heller ikke noe spesiell kjennskap til serien for å kunne bli underholdt av denne filmen, da den som nevnt har mye å by på i seg selv. Dette er en film både fansen av serien, og de som kun er ute etter en god actionfilm kan nyte.

Er dette den siste filmen i serien, så er det en fin avslutning på serien. Vi sitter derimot gjerne igjen med en liten «ok, hva med resten av folka?» følelse. Siste scene i filmen kan også tolkes som en liten cliffhanger, som kan tyde på at vi ikke har sett det siste av “The Maze Runner”-serien helt ennå.

Terningkast: 4

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.