Filmanmeldelse: «Hva vil folk si»

0

Hva vil folk si er en rørende og intens film om et far-datter forhold som møter store utfordringer.

I filmen møter vi 16 år gamle Nisha som lever et dobbeltliv. På skolen er hun som ungdommer flest. Spiller basketball, går på fest og forelsker seg. Hjemme stilles det høye krav, og familiens ære hviler på hennes skuldre.

Når faren fersker henne sammen med kjæresten, får det fatale konsekvenser. I frykt for hva folk vil si kidnapper han henne, og Nisha blir tvangsflyttet til Pakistan. Her blir hun frarøvet sin frihet, og tvunget til å tilpasse seg foreldrenes kultur.

Filmen tar seeren med på en ung kvinnes kamp for å finne seg selv mellom to kulturer. Nisha står med et bein i den pakistanske kulturen innenfor familiens fire vegger, og den andre i en norsk ungdomskultur. I mangel på forståelse mellom henne og familien, oppstår det store misforståelser. Gjennomgående i filmen, er familiens ære, som Nisha i følge dem har satt på spill.

Filmen tar seeren med på en spennende, intens og hjerteskjærende reise som belyser sterke følelser rundt undertrykkende æreskultur og tradisjon. Absolutt en film det er verdt å bruke noen kroner på å se i høst.

Terningkast 6.

 

 

 

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.