Kino: En skrekkfilm som byr på mer enn redsel

0
Tree i filmen "Happy Death Day"

Happy Death Day er en skrekkfilm regissert av Christopher Landon, men til både overraskelse og glede er det en film som byr på mye mer enn bare skrik og redsel.

Filmen tar oss inn i collegestudenten Tree (Jessica Rothe) sitt liv, eller nærmere bestemt sin dag. Etter en tilsynelatende vill fest våkner hun opp hjemme hos en ukjent gutt med navn Carter (Israel Broussard).

Stereotypisk studentliv

Carter er til motsetning av Tree en helt vanlig og rolig Collegegutt som bor i en dorm. Tree er derimot en nokså overfladisk og selvsentrert person som lever et stereotypisk studentliv med fest, gutter og et slapt forhold til skole. Det samme gjør ”venninnene” hennes, som hun bor med i et stort rosa sorority hus. Hun er blond, pen og vet godt selv at hun kan få hvem hun vil. Dette gjenspeiles i at hun for eksempel dater den gifte professoren sin. Men mye skal veldig snart forandre seg.

Etter å ha forlatt Carter, kommet seg hjem og pyntet seg nok en gang klar for ny fest, møter Tree en mystisk maskert person. Dette møtet ender i døden. Til forundring våkner Tree opp akkurat samme tid og sted som dagen før. Hun er veldig forvirret, men overbeviser seg selv om at det ikke kan ha vært noe annet enn en drøm.

Gjenopplever samme dag

Tree mister deretter grepet, og er overbevist om at hun gjenopplever samme dag om og om igjen til tross for hvor merkelig det er. Etter en samtale med Carter bestemmer hun seg for å fortsette å dø helt til hun finner ut hvem som er morderen. Det er ikke akkurat sånn at hun har noe annet valg.

Tree prøver å løse mysteriet, og dette gjøres med mye humor. Her drar filmen oss i mange retninger, og mot potensielle mordere. Filmen er skummel, men også morsom og søt. Vi finner spenning, humor og romanse – godt balansert.

Happy Death Day er en film med mye underholdning på mange nivåer, som jeg er sikker på at kommer til å falle i smak hos veldig mange!

Karakter: 5

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.