Filmanmeldelse: «Blade Runner»

0

I en postapokalyptisk verden møter vi et mørkt og dystert USA. Med flyvende biler, komplisert teknologi og menneskelige roboter åpnes et fascinerende univers seg for publikum.

Blade Runner er en oppfølger til den originale Blade Runner filmen som ble utgitt i 1982. Her møter vi politimannen Agent K, som jakter på en gammel modell av replikanter. På jakten etter disse oppdager han en dypt bevart hemmelighet. Dette fører han på leting etter en tidligere blade runner, som forsvant for 30 år siden. Hovedpersonen møter store hindringer, og tar seeren med på en personlig og spennende reise.

Med Ryan Gosling og Harrison Ford som hovedrolleinnhaverne ligger alt til rette for at Blade Runner skal slå an hos publikummerne. Likevel når ikke spenningskurven den store høyden, og tidvis er det lite som fører filmen framover. Den krever derfor litt tålmodighet, men det fascinerende universet, bildene og musikken veier opp for dette.

Gjennomgående er de menneskelige aspektene ved oss, og hva som gjør oss til mennesker. Er det kun minnet vårt som skiller oss fra replikantene? – Og hva vil det da si å være menneske? Filmen tar for seg store etiske problemstillinger, og gir oss et skrekkeksempel på hvordan fremtiden kan se ut.

Det er liten tvil om at filmen er et visuelt storverk, som er utrolig godt laget. Universet som åpner seg på kinolerretet er intet annet en storslagent. Dessverre blir det litt for lite action og litt for mye dødtid.

Terningkast: 5

 

 

 

 

 

 

SaveSave

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.