Fikk møte arbeidslivet for 21. gang

0

UiS var tirsdag vertskap for hele to arrangementer myntet på studenter som nå skimter enden på studenttilværelsen. 

LEDER: Maria Eriksen (Foto: Arkiv)

I Tjodhallen var det The International Association for the Exchange of Students (IASTE) som inviterte realfag, elektro, data og IT, byggfag, petroleum, maskin og ingeniørstudenter til å møte næringslivet. Leder Maria Eriksen var fornøyd allerede før storinnrykket.

– Vi har allerede slått fjorårets interesse på Facebook. Det er vi fornøyd med etter å ha jobbet i et år for å få dette til, sier hun. 

Hun er også glad for å lede arrangementet der studenter får møte hele 19 ulike representanter fra lokalt, nasjonalt og internasjonalt næringsliv. Blant de 19 finner vi i tillegg til Forsvaret også det europeiske romfartsorganisasjonen.  

Optimistisk petroleumsindustri
Det er 21. året IASTE arrangerer arrangementet i Stavanger. De mange oppmøtte fikk møte Forsvaret, i tillegg til å få tips fra foredragsholder Gunnar Gunnarson om hvordan du gjennomfører et godt jobbintervju. De fikk også snakke direkte med sine potensielle arbeidsgivere.

– Jeg vil vite hvordan mulighetene ser ut for tide og hvordan det går med bransjen, sier Thea Hang Ngoc Tat. Hun og medstudent Sjur Haugen Bjørlo hadde tatt turen til KE for å høre hvordan petroleumsindustrien ser på fremtiden. 

Thea Hang Ngoc Tat

De er begge fornøyde med at det tas initiativ til en slik møteplass. Etter fire og et halvt års studie er de nå glade for å få møte arbeidsplassene de kanskje skal jobbe i når masteravhandlingen er levert.

– Det er godt å få høre om trainee-programmer og søknadsfrister, sier Bjørlo. 

Pedagoger i nabobygget
Samtidig et steinkast unna var det Pedagogstudentene og UiS som guidet studenter mot arbeidslivet. I Arne Rettedals hus var det duket for et liknende opplegg for studenter som utdanner seg til å arbeide i skolesektoren. Her har de fremtidige grunnskolelærerne Ingvild Kaarstad Bø og Ane Østrått tatt turen.

– Det er litt kaos, forteller Bø.

– Men veldig godt opplegg, skyter Østrått inn. 

I likhet med petroleumsstudentene fikk også lærerne møte potensielle arbeidsgivere. I tillegg fikk de tips til søknadsskriving. 

– Jeg har fått litt tips om søknader, og nå skal vi i foredrag om hvordan vi skal gjøre det bra på jobbintervju, avslutter Bø.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.