Fem ting du kanskje ikke visste om miljø

0
Globe Birth New Arise Environment Earth

Fem ting du kanskje ikke visste om miljø

Tekst: Rolf R. Olsen 

  • ”Framtiden i våre hender” la i desember 2017 ut en rapport hvor de analyserte nordmenns forbrukervaner. I den fant de ut at hvis du lever til gjennomsnittlig levealder i dag, vil du blant annet forbruke: 1.2 tonn klær, 42 mobiltelefoner, 17 TV-er og 890 kg hud- og hårprodukter for å nevne noe. Virker ikke akkurat bærekraftig. Hvor mange telefoner har du selv hatt til nå? 

 

  • Kolumbus er det første busselskapet i landet som har tatt i bruk elektriske busser. De er et pilotprosjekt satt i gang av Boreal Transport, Kolumbus, Lyse og Enova. 

 

  • De to mest solgte bilmodellene ved nyinnkjøp i 2017 var elbiler, ifølge elbil.no. Volkswagen e-Golf og BMW i3 respektivt.

 

  • Mer enn 80 prosent av alt brukt papir i Norge gjenvinnes. For hvert tonn med papir som gjenvinnes, sparer man 14 trær. Papir kan i tillegg gjenvinnes hele seks til sju ganger før fibrene er oppbrukt!  

 

  • Plast er og forblir et stort forurensingsproblem, spesielt i havet hvor det er vanskelig å få tak i, samtidig som det brytes ned til mikroplast. Naturvernforbundet spår og at om det ikke settes en stopper for plastforurensing av havene, vil det i løpet av 2050 være mer plast enn fisk i havet. 

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.