Explore uranus

0
Illustrasjon: Astri Sjursen

Boksen med vaselin var snart tom. Armene var bundet til sengekanten med et tykt, svart tau. Den skled rett inn mens han lå der, stiv i kroppen. Han ville gjøre det igjen. 

Det er ikke bare konstruert i pornofilmer – at rollene byttes om, og mannen får oppleve nytelse på et helt annet nivå. Å stimulere prostatakjertelen (g-punktet) kan gi en unik og ekstrem orgasme. Likevel ønsker ikke alle utforske mer enn det som ansees «nødvendig». Noen synes det er ekkelt, noen synes det er deilig, og noen synes det er deilig at det er ekkelt.

Sexologisk rådgiver, Andreas Håheim, forteller at anal er forbundet med skitten sex – noe mange synes er spennende. 

– Vi liker ofte det «forbudte», og anal har blitt en del av det. Vi trekker dit fordi det pirrer nysgjerrigheten – vi søker spenning. Det er et instinkt og en del av vår natur.

Det er menneskelig å ville utforske de plassene man ikke har lov til. At det er ekkelt, kommer gjerne i forbindelse med at det er endetarmsåpningen. Men det er faktisk veldig rent rundt åpningen. Du må lenger inn før du møter på en bæsj. 

Mens noen tenner på tog, tenner andre på bleier, og noen på rumpe. Videre går det.
For dem som lever innenfor rammer de trives godt med, er nok ikke behovet for å utforske så stort. Likevel vil mange krydre hverdagen med noe ekstra – noe litt utenom det vanlige. Da blir kanskje analåpningen en spennende plass å utforske. 

Bare en lett bris, eller en myk berøring kan være en deilig tease for noen. Likevel er det viktig å ikke være for ivrig. Verken kvinner eller menn setter pris på en tørr finger rett inn i anus. Og analsex er ikke for alle – noen kan oppleve det forferdelig vondt. Videre kan det ødelegge lysten til å eksperimentere videre. 

– Det er ikke farlig, men det er lurt å være forsiktig. I tillegg kan det være lurt å vaske hendene før en eller to fingre føres inn. 

Kåtheten må bygges opp gradvis

På samme måte som kvinner, er mannen mest klar for anal-stimulering når han allerede er seksuelt opphisset. Noen områder på kroppen er ekstra følsomme. Disse kalles for erogene soner, og sitter ofte på, og i nærheten av blant annet kjønnsorgan, brystvorter, hals, ører og rumpe. Selv om mange har en del soner til felles, er de høyst individuelle. Derfor kan det være lurt å bli kjent med sine, og en eventuell partners erogene soner. 

Han hadde egentlig hatt en dårlig dag, men det kunne kanskje hjelpe med litt massasje. En liten del av dynen dekket penisen hans, som etter hvert ble hardere og hardere. Fingrene skled lenger og lenger oppover låret, som var smurt glatt i massasjeolje. Det dunket litt ekstra i tissen, og plutselig lå dynen på gulvet. 

En ting førte til en annen, og før vi visste ordet av det stod jeg på kne over ham, med en lang, svart strap-on, og en nesten tom Vaselin boks. Det er en kjempeorgasme, en stor nytelse. Det sier de fleste som har prøvd det. Ifølge Håheim kan det å massere g-punktet til en gutt være veldig godt – bedre enn kvinners orgasme. 

Et paradoks

– Det er ikke mange som sier til guttegjengen at de liker å bli slikket i anus. Det er nok fordi vi ikke tør å normalisere det, at det er tabu, selv i 2019. 

Videre forteller Håheim at mange er redd for å bli definert homofil, eller redd for å synes det er veldig godt. Likevel er det ikke forbeholdt homofile – å oppleve tidenes orgasme. 

– Jeg trodde i perioder vi hadde kommet oss over det, men det har vi visst ikke. 

På samme måte, som med all seksualitet finnes det utfordringer knyttet til følelser. Noen kan føle en skam etter å ha prøvd noe nytt, noe skittent eller noe som er litt utenom det «vanlige». «Dette var godt, men det er galt» handler om samfunnets normer, ikke hvordan det faktisk er. Flere fetisjer forbindes med skam, fordi samfunnet definerer det som noe annerledes. 

“I en perfekt verden hadde rimming vært ganske romantisk.”

Håheim råder til å tørre å utforske seksualiteten med en gang, finne ut hva du liker og å tørre å bygge videre på det. Mange menn lar tabuet definere det seksuelle livet. Fantasier forblir fantasier – det er synd fordi den største orgasmen for menn er g-punkt. 

For folk som er i et godt og trygt forhold, eller som stoler veldig på hverandre, er det ikke like vanskelig å blottlegge seg mer. Likevel er det ikke en menneskerett å få utforsket seg selv på alle måter.

Det er ikke en menneskerett å bli slikket i anus. 

Håheim tror det er en større andel mennesker som ikke er trygge nok på hverandre – som gjør at det fortsatt er tabu. Det forblir noe vi ikke gjør, og da blir det heller ikke normalt. Det finnes mye uprøvd, som veldig mange ville fått store seksuelle nytelser av. Gevinsten er stor, likevel gjør vi det ikke. Det er ikke farlig, stigmaet burde ikke være så stort som det er, og det er absolutt å anbefale. 

– Aksepter at det finnes mange erogene soner, og vær villig til å utforske dem. Man trenger ikke holde seg til det som er «normalt». 

Folk som har prøvd det, og en del sexologer sier det er en stor nytelse om det skjer på rett måte, til rett tid og når du føler deg trygg. Han tror man kan oppleve en seksuell nytelse fra en helt annen verden – for det er et veldig følsomt punkt. 

Hvordan g-punktet best kan stimuleres, varierer fra mann til mann. Ved å sette en eller flere fingre et stykke inn i anus, finner man den erogene sonen. Prostata kan stimuleres utenfra, ved å presse på området mellom pungen og anus. Likevel stimuleres g-punktet ofte best fra innsiden. 

Kjertelen ligger omtrent tre-fire cm inn i endetarmsåpningen, opp mot penis. Den kan masseres og tappes på. Alt gir varierende grad av nytelse – litt som klitoris – mange gjør feil og mange gjør rett. Med fingeren kan du forsøke å peke opp mot penis og ballene. Den er lett å kjenne og lett tilgjengelig. Den er på størrelse med en liten mynt. 

Dersom man ikke føler seg trygg nok på en partner, kan det være greit å utforske selv. 

Du trenger glidemiddel, fuktighet og god tid.

Det verste du kan gjøre er å ta inn den tørre fingeren. Skjer det for fort, og uten åpning vil det være vondt. Det er bare å prøve seg frem rolig. At kvinner går ned og slikker mannen (rimming), har også vært tabu. Likevel skaper det god fuktighet og ofte stor nytelse.

– Jeg tror mange gutter har funnet ut at det er godt. 

I kombinasjon med blow-job eller runking, kan anal-stimulering føre til en intens orgasme. Det er ikke tvil om at det er en orgasme som er større enn en utløsning. 

Problemet hviler på at det er tabu – for det er ikke tvil om at det kan komme gode nytelser av g-punkt-stimulering. Men som med all annen sex, bør man ha det gøy, eksperimentere, og respektere andres grenser. 

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.