Evig student

0
I framtiden vil kanskje Kamila Semeniuk jobbe med vanskeligstilte barn i for eksempel en barnehage.

Kamila Semeniuk er 24 år og studerer barnevern på universitetet i Stavanger. Fra før har hun en bachelor i statsvitenskap og årsstudium i engelsk, men ville ikke flytte da hun higet etter nye utfordringer.

Framover vil dere kunne lese om forskjellige studenter og deres bachelorprogram i Stavanger. Tips oss gjerne om folk som kan passe til denne serien.

– Jeg er faktisk vant til å bli kalt evig student. Etter jeg var ferdig med statsvitenskap visste jeg ikke hva jeg ville gjøre så da tok jeg like så godt et årsstudium mens jeg tenkte. Jeg fant ut i løpet av året at jeg ville jobbe tettere på mennesker. Valget sto mellom sykepleien og barnevern, men jeg endte altså opp med barnevern.

Morgenfugl

Bokkafeen på Kjølv Egelands Hus bugner av mennesker. Kamila sitter i en vintage fløyelssofa rett ved inngangen. Akkurat i dag bestemte hun seg for å få mye ut av dagen. Vekkerklokka ringte 05:00 i morges og da var Kamila klar for yoga på SiS Sportssenter.

– Jeg har funnet ut at jeg liker å stå opp tidlig. Da får jeg tid til alt jeg har lyst til og mer energi. Etter yoga blir jeg våken og klarer å følge med i forelesningene.

Utdatert og kjedelig

Bokkafeen er Kamilas favorittsted på campus Ullandhaug. Der kan hun slappe av, lese og drikke god kaffe. Utenom denne kafeen syns hun campus er utdatert.

– Det hadde vært fint med flere fine steder å lese. Lesesalen i Kjell Arholms Hus er trist og motiverer ikke akkurat til lesing.

Stå på-vilje

Når hun ikke er i kafeen eller på sportssenteret har hun forelesninger i Kjell Arholms Hus. På barnevern 2.året er de rundt 120 studenter og noen ganger blir de delt opp i mindre grupper for oppgaveløsning.

– Vi har forelesning hver dag og jobber mye sammen i grupper. Foreleserne er veldig engasjerte i sine fagfelt og bidrar med god veiledning.

Som statsviter og framtidig barnevernspedagog drømmer hun om fast jobb og en forandring i systemet.

– Barnevernet blir ofte sterkt kritisert og negativt omtalt i mediene, men det er også mange gode historier. Jeg håper jeg kan få jobbe statlig en dag og jobbe for å fremme barns rettigheter

 

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.