Engasjertuka 2016 er i gang!

0

Fra 6 – 11. september holdes Engasjertuken på UiS. Dette er fjerde året på rad studentorganisasjonen Start UiS arrangerer uka, som skal vise studentene hva de kan engasjere seg i på universitetet.

Tekst: Pernille Sivesind Thomsen. Foto: Start UiS

Se oversikt over arrangementer nederst i saken.

Tirsdag 6.september klokken 11.00 til 14.00 er det Engasjertdagen i Tjodhallen, i Kjølv Egelands hus,der rommet fylles med engasjerte sjeler på stand. Her er det gode muligheter for å sjekke om det er noe du ønsker å engasjere deg i utenfor studiene.

Det vil også være andre aktører på campus, og dette er en god mulighet til å komme i kontakt med bedrifter.

LES OGSÅ:
Frivillighet for Fremtiden

Smart å være engasjert
På Start UiS’ sine nettsider står det klare fordeler med å være engasjert:

  • Du får muligheten til å knytte et nettverk av engasjerte mennesker, både på campus, og ofte med samarbeidspartnere i næringslivet.
  • Du får nyttig erfaring med å jobbe i team, prosjektledelse, økonomisk styring, logistikk etc. Dette kan være relevant for deg uansett hva du studerer.
    Du har det gøy! Å være engasjert gjør at du får med deg alt som skjer på campus og ellers i regionen, i større grad enn en “A4 student”.

Mangfoldig tilbud
Rektor ved UiS, Marit Boyesen, er veldig positiv til Engasjertmiljøet, og forteller at det er viktig at studentene er kjent med det mangfoldige tilbudet som finnes ved UiS.
– Fordelene med å engasjere seg utenfor studiene er mange. Studentene vil for eksempel få mulighet til å knytte seg til et større nettverk med engasjerte mennesker både på og utenfor campus , sier hun.

Hun forteller at studentene også får nyttig erfaring med å jobbe og samarbeide i team, planlegge aktiviteter, økonomisk styring og andre egenskaper som kan være nyttig, uansett hva en studerer.
– Det å være en engasjert student er gøy! Jeg er overbevist om at engasjerte studenter har større muligheter for å lykkes og trives både i og etter studietiden. Jeg vil oppfordre alle studenter til å delta på engasjertuken og bli en del av det flotte engasjert-miljøet ved UiS! Sier Boyesen.

PROGRAM

Studentmållaget
Hva: Bli-kjent-møte!
Dato og sted: 8. september, 18:00 på Universitetet i Stavanger
Kontaktperson: Ingunn Steinsvåg, tlf: 45663473
Info:«Interesserer du deg for språkmangfolk, dialekter og nynorsk? Kom å bli kjent med Studentmållaget i Stavanger! Vi lager en sosial kveld med gratis mat og drikke. Quiz hører også til, du får høre mer om oss og hva vi driver med.”
Arrangementer er åpent for alle studenter!

Børsklubben
Hva: BørsABC – Del 1
Dato og sted: 7. september, 10:00-12:00
Kontaktperson: Ole Jørgen Friestad, tlf: 47507120
Info:«Børsklubben inviterer til BørsABC – Del 1 med ODIN Forvaltning og Sparebank 1 SR-Bank etterfulgt av et lukket kveldsarrangement. Det kommer til å begynne på et helt grunnleggende nivå for at flest mulig skal få en god og forståelig introduksjon til temaet. Perfekt for deg som ønsker å lære mer om aksjehandel. Det blir servert gratis mat og drikke.”
Arrangementer er åpent for alle studenter!

SPE
Hva: Quiz
Dato og sted: 7. september, 20:00, Arkivet
Kontaktperson:Vebjørn Langåker, tlf: 48175007
Info:«SPE Student Chapter Stavanger ønsker deg velkommen til Quiz på Arkivet. Det blir premier, drikke og god stemning. Ta gjerne med en venn og bli med på en gøyal kveld.”
Arrangementer er åpent for alle studenter!

Spire og SAIH
Hva: «Verdens beste nyheter!»
Dato og sted: 9. september, 17:00, Tappetårnet UiS
Kontaktperson: Jeanette Goa
Info:«Når vi leser om alt det onde i verden, er det vanskelig å komme på at verden fremdeles går framover. Sammen med Changemaker og SAIH har Spire utarbeidet en avis, “Verdens beste nyheter”, for å vise at verden fremdeles går framover. For å promotere dette vil vi holde en fest, selvfølgelig for å ha det gøy, men også for å sette lys på, og snakke om avisen.»
Arrangementer er åpent for alle studenter!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.