Endret Oktoberfesten for å unngå å avlyse

0

Fredag 29. September arrangerer Tappetårnet sin årlige Oktoberfest. I år derimot, er både arrangementet og budsjettet betydelig mindre.

– Det blir ganske annerledes i år. Det har vært en minkende interesse de siste årene og de folkene som har kommet, har kommet veldig sent, forklarer Karen Loga fra Tappetårnet.

Loga og daglig leder, Torin Kørner, tror derfor at å flytte hele arrangementet fra gressplenen, hvor de har hatt det tidligere, til Tappetårnets egne lokaler vil lønne seg.

– Folk vil komme tidligere, siden det er et sted de kjenner godt fra før av. Da kan vi også gjøre mer ut av arrangementet, sier Loga.

– Det er også en mye mindre økonomisk risiko for oss, og mye billigere å arrangere her. Denne ene festen har kostet halvparten av det fadderuken har kostet, legger Kørner til.


Mer studentvennlig

Men det er ikke bare for Tappetårnet selv at det vil lønne seg.

– Vi har nå muligheten til å selge billettene til en tredjedel av fjorårets priser. Dermed blir det ingen økonomisk hindring for studentene å bli med. I tillegg slipper vi bongsystemet, og har et større utvalg av drikke til studentene, sier Kørner

De er begge enige i at det blir spennende med et nytt konsept. Planleggingsperioden blir i tillegg vesentlig mindre, selv om det har tatt tid og planlegging å lage et nytt, friskt opplegg.

– Vi har tidligere begynt planleggingen rett etter fadderuken, og gjorde vel egentlig det i år også, for å finne ut hvordan vi skulle få det til med begrensede midler. Vi er en frivillig gjeng som står hardt på, og når det har blitt minkende interesse og studentene ankommer sent, har det blitt mye arbeid for en såpass kort kveld, sier Loga.

God respons

Tirsdag formiddag ble alle de 550 billettene utsolgt på 20 minutter. Dermed ser de ikke bort fra at neste års arrangører utvider litt.

– Det er veldig avhengig av responsen i år, og hvordan salget i fadderuken går. Det legger grunnlaget for hvor mye vi har å bruke på arrangementer resten av året, men vi håper så klart det kan bli større, sier Kørner.

Tappetårnet er et viktig samlingspunkt for studenter, og gir en mulighet til å møte mange nye mennesker. Arrangementene deres er en stor del av dette, og at Oktoberfesten i år blir en suksess håper og tror de på.

–Vi har noen bra idéer vi ønsker å få til, og om vi får fikset bra artister, som kan leve opp til Oktoberfest-standarden, burde det bli bra. Vi ønsker kun å gjøre det beste for studentene og da er det viktig med god stemning og studentvennlige priser, sier begge samstemt.

Her forklarte Tappetårnet selv på Facebook hvordan det sto til, for noen uker siden.

 

SaveSave

SaveSave

SaveSave

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.