Endelig letter koronatiltakene

Folkehelseinstituttet (FHI) har sett at de strenge koronatiltakene er mer kostelige enn mer smitte i samfunnet. Med dette er regjeringen blitt anbefalt å lette på tiltakene, som de la frem i en pressemelding tirsdag kveld.

48
Mediestudenter ved UiS trives med å gjøre skolearbeid i hverandres selskap. FOTO: Kaja Våga

Av Kaja Våga

Nå kan du ha så mange gjester du vil i hjemmet. Det samme gjelder for arrangementer innendørs og utendørs.

Med det sagt, er meteren fortsatt gjeldende (også for deg, Støre), og det er påbud om å gå med munnbind der hvor meteren ikke kan overholdes. Så lenge man kan holde en meters avstand er det nå mulig å samle flere mennesker.

Apropos å samle vennegjengen, er skjenkestoppen nå fjernet. Man må fortsatt være forsvarlig ovenfor smittevern.

På universitetet kan det holdes fysiske forelesninger. Det vil si at det ikke blir forelesning over Zoom dersom det er mulig å gjennomføre forelesningene fysisk.

Dersom en nærkontakt er smittet, kan man fortsatt komme til fysisk forelesning. Dette ettersom at kravet til karantene ved smittet nærkontakt nå er opphevet. Skulle man bli smittet med korona, er isolasjonstiden i minimum 4 dager. Det vil si at så lenge du er feberfri og ikke lenger forkjølet etter 4 dager med isolasjon, så kan du gå ut av isolasjon.

Når det kommer til idretts- og fritidsarrangementer, vil disse gå tilbake til normalen. Det er altså ikke lenger restriksjoner for sporten!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.