Endelig futsalturnering

35
Her slipper UiSI sitt damelag inn et mål under den første futsalturneringen på flere år. FOTO: Fredrik Sirevåg

UiSI futsal ville egentlig arrangere turnering i fjor høst, men så stengte landet ned igjen. Nå har de fått ønsket sitt oppfylt etter to år med korona. 

12. mars var det duket for gruppespill og elimineringskamper inne på SIS sportssenter. Ti lag med både gutter og jenter møttes for kjempe om seieren i turneringen. Mina Martine Solem Larsen var en av dem som spilte, og deltok med UiSI sitt damelag i fotball. 

– Jeg tenker at det er veldig bra. Vi har ventet på det ganske lenge. Damelaget har arrangert en cup nesten hvert år. Vi skulle egentlig arrangere en cup i mars, men så kom guttene oss i forkjøpet, sier Larsen. 

Hun beskriver seg selv som et konkurransemenneske.

– Jeg hater å tape, men må nesten bare bli vant med det når du spiller mot gutter. Det å få være banen igjen som et lag og få lov til å spille, det syns jeg er gøy. Man kjenner kanskje litt på nerver og er litt nervøs. Det synes jeg er litt spennende, sier Larsen. 

Mina prøver å hindre motspiller fra å ta ballen. FOTO: Fredrik Sirevåg

Leder av UiSI Futsal Robert Tarasz forklarer at det er flere grunner til at de vil arrangere turnering.

– Det ene er jo å ha det gøy og trekke til seg flere folk. Det andre er å fylle opp kassen litt slik at vi kan kjøpe utstyr og premier til vårt eget interne rangeringssystem vi har på treningene våre, sier Tarasz.

Leder av UiSI futsal, Robert Tarasz, er sekretariat og ser på en kampene i turneringen. En av oppgavene er å holde styr på stillingen i kampen.

Jente og guttelag

Han synes det er gøy å se at det kommer flere forskjellige lag.

– Jeg er glad for at jentelagene er med. Dette gir en veldig fin miks og man ser interessante kamper. Det er spennende å følge med på, sier Tarasz.

Arrangementsansvarlig i UiSI Ali Zaidi mener turneringen tyder på at vi er tilbake til normalen. 

– Alle burde forvente noen gode arrangementer framover. Det vil i nær framtid komme flere arrangementer som er rettet mot for eksempel fysisk aktivitet, sier Zaidi. 

Ali Zaidi er arrangementsansvarlig i UISI. Han gleder seg til å ta fatt på oppgaven. FOTO: Fredrik Sirevåg

Bobblefotballturnering

Han avslører det allerede i neste måned kommer en bobblefotballturnering. 

– Den er både for studenter fra UiS, og de som studerer utenfor universitetet. Dette er en godt sosialt tilbud for studenter uavhengig av campustilhørighet, sier Zaidi. 

Tarasz forklarer at de skal fortsette å utvikle turneringen. 

– Det har vært veldig god respons så langt. Vi har ti lag som møtte opp i dag og skal kanskje fortsette med to eller tre turneringer i år. Hvis interessen blir opprettholdt så kan vi starte en liga med faste lag, parallelt med studentligaen bare i futsal, sier Tarasz. 

Dermed er det mye spennende å følge med på studentsportfronten framover.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.