Streaming-tips: Endelig er Amazon Prime Video her!

0

Da vi nå gikk inn i det nye året, gjorde vi det med en ny aktør på det norske streaming-markedet. Amazon tjuvstartet i desember sin lansering her til lands, og det er nå mulig å se Amazon sine originale serier, som f.eks «The Grand Tour», uten å ta i bruk vpn eller lignende smutthull. Ikke alt av gigantens innhold er tilgjengelig, og de siste sesongene av deres originale serier er ikke tilgjengelig på appen eller primevideo.com. Med halv pris de første 6 måneden (og en fullpris på bare 50 kroner), får du tilgang til mange bra filmer og serier, inkludert disse fire Amazon Originals.

The Man in The High Castle: Denne Sci-fi drama thrilleren basert på Philip K. Dicks roman ved samme navn, forteller historien om et alternativt 1962 der aksemaktene, Tyskland, Japan og Italia, vant den andre verdenskrig. Hovedfokuset er på det sterkt undertrykkede og oppdelte USA i det øststyrte «Greater German Reich», den nøytrale sone og det veststyrte «Japanese Pacific States». Serien følger både nazistene og japanerne, så vel som motstandsbevegelsen og de mer nøytrale. Ved å følge mennesker fra alle sider av konflikten får man et innblikk i hvordan alle, uansett side, står ovenfor vanskelige valg og krevende avgjørelser. Dette er en ekstremt vellagd serie med fantastiske komplekse og interessante karakterer det er morsomt å følge. En nær komplett serie.

Mozart in The Jungle (også på Viaplay): Se for deg «sex, drugs and rock n roll», bare med klassisk musikk, da får du «Mozart in The Jungle». Den lidenskapelige maestroen Rodrigo (Gael García Bernal) tar over og forvandler New York symfoniorkester i det den unge oboisten Hailey (Lola Kirke) håper å få sitt store gjennombrudd. Med sine uortodokse metoder er Rodrigo et friskt pust inn i en ellers stiv verden, og skaffer seg både venner og fiender i sin streben eter å forvandle orkesteret. Bernal er brilliant i rollen som maestroen og utgjør i samspill med Kirke en morsom og uvanlig duo det er en fryd å følge. Manuset er upåklagelig, og karakterene interessante, dynamiske og en blanding av all slags type mennesker. Dette er en av de morsomste seriene som er tilgjengelig.

Transparent (også på Viaplay): I denne dramakomedien følger vi Pfefferman familien i L.A i det Faren i familien, Mort (Jeffrey Trambor), etter en lengre periode står frem som transkjønnet kvinne. Innrømmelsen fører til at alles hemmeligheter bli avslørt, og familien kommer mye nærmere hverandre. Ikke bare er dette en velskrevet og velspilt serie men det er også en serie som tar opp et tema som stadig florerer i media, og som det er utrolig viktig å sette søkelyset på. Detter er en av de beste seriene de siste årene, med en veldig dagsaktuell setting, interessante karakterer og en Jeffrey Trambor som ikke er annet enn fantastisk.

Red Oaks: David (Craig Roberts) er en student, på 1980-tallet, med en lite spennende fremtid, der han skal følge i sin fars fotspor og bli revisor. Før han skal ta fatt på sine site år på universitetet vil han ha en siste sommer til å «feste av seg» før det virkelige livet begynner. Han får seg en jobb på en Country Club og opplever sammen med venner og kjæreste både livets opp og nedturer. Denne «coming-of-age» komedien har en strålende protagonist i David, en strålende mentor figur i Nash (Ennis Esmer) og kjærlighetsinteresse i Skye (Alexandra Socha). Alt i alt en veldig vittig komedie det er verdt å se.

Av Andres Haugen Vikhagen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.