En titt på sommerens overganger

0

Sommeren nærmer seg slutten, og som fotballfan er det fort gjort å si endelig. Nå er Premier League tilbake, og snart følger resten av de store ligaene etter.

 

I lengden blir det fort kjedelig med Europaliga-kvalifisering, og norsk fotball er ikke alltid like underholdende. Det har likevel vært et artig overgangsvindu i sommer, og det er det verdt å ta en liten titt på.

Prislappen på en fotballspiller nå til dags er til å bli svimmel av. Spillerne blir bare dyrere og dyrere, og det ser ikke ut til å stoppe med det første. At den kinesiske ligaen også kjøper ettertraktede spillere, har sørget for fullstendig galskap i markedet. Likevel, når lag som Everton er i stand til å bruke 465 millioner kroner på en spiller som Gylfi Sigurdsson, viser det at mindre klubber også har økonomiske muskler. Og hva skal vi si om Neymar? 2 milliarder kroner, dobbelt så mye som verdens dyreste før ham. Han er trolig den spilleren i verden som er mest verdifull, men det er vanskelig å forsvare en slik sum.

Men så er det store spørsmålet: Hvem er overgangsvinnerne og hvem er -taperne? Det er vanskelig å utelukke AC Milan her. Til å begynne med var jeg imponert, men fortsatt skeptisk, for selv om Hakan Calhanoglu, André Silva og Ricardo Rodriguez er spennende spillere, er de fortsatt ikke spillere helt i verdenstoppen. Men så slo Milan til med Leonardo Bonucci. Det er en imponerende signering, i tillegg til at det er rett fra konkurrenten, Juventus.

Milan skal bli et morsomt lag å følge den kommende sesongen, selv om jeg tror de skal få store problemer med å vippe Juventus av den italienske tronen.

Når det kommer til Premier League er det to klubber som har vært veldig aktive på markedet, og det er Manchester City og Everton.

Manchester City ser uhyre sterke ut i år, spesielt med tanke på at de har fått seg to nye backer og en ny keeper. Det er mange meninger om Kyle Walker og 50 millioner pund er mye penger for en høyre back. Men hvis de klarer å få orden på forsvaret med Kyle Walker og Danilo på plass, så virker de fryktelig sterke i år. Angrepsspillerne til Manchester City er det i hvert fall lite å utsette på.

Og så var det Everton da. De mistet Romelu Lukaku til Manchester United denne sommeren, men har også hentet inn mange gode signeringer. Det blir kjekt å se hvordan Wayne Rooney og Sandro Ramirez kommer til gjøre det. Sistnevnte hadde et veldig bra u21 EM for Spania, og leverte 16 skåringer på 31 kamper for Malaga forrige sesong.

Spørsmålet er om Everton stiller et sterkere mannskap i år, etter at Lukaku har gått bort og dersom Ross Barkley skulle forsvinne.

Det er veldig vanskelig å si, men jeg tror at 7. plassen er reservert for Everton i år, uansett om det skulle vise seg at de kommer styrket/svekket ut av sommeren.

De gjenstående topplagene i Premier League har levert varierende på overgangsmarkedet. Mohamed Salah ser ut som en god signering, men å hente Andrew Robertson fra Hull skremmer ingen. Klarer de å få tak i Virgil Van Dijk og beholde Philippe Coutinho, skal Liverpool likevel se sterke ut.

Tottenham har foreløpig ikke signert noen, og ser ikke ut til å stresse noe særlig med det. De har mistet Kyle Walker, men troppen oser fortsatt av kvalitet.

Arsenal har signert Alexandre Lacazette, men det gjenstår å se om de klarer å beholde Alexis Sanchez, som nylig har blitt observert i Paris. Laget har foreløpig grei bredde på topp med Olivier Giroud, som faktisk er prioritert foran Lacazette på det franske landslaget. Sead Kolasinac fra Schalke har i hvert fall sett solid ut bakover for Arsenal, og er trolig en spiller de kommer til å få mye glede av fremover.

Manchester United ser også styrket ut, spesielt med Nemanja Matic og Lukaku inn. De så fryktelig sterke ut i åpningskampen mot West Ham.

Det samme kan ikke sies om tittelforsvarer Chelsea som tapte 3-2 på Stamford Bridge mot bortesvake Burnley. Det skal nevnes at to røde kort preget kampen, men det var ingen overbevisende start fra Chelsea. Det positive er vel Alvaro Morata, som leverte et mål og en assist på under en omgang. Men Chelsea fremstår likevel som svekket sammenliknet med i fjor, noe Antonio Conte også har gitt uttrykk for.

Diego Costa har trolig spilt sin siste kamp for klubben og Matic ble solgt til tittelkandidat United, noe Conte var misfornøyd med. Derfor blir min overgangstabell for topplagene i Premier League seende slik ut: (Vil naturligvis endres ved salg av Coutinho eller Sanchez).

 1. Manchester City
 2. Manchester United
 3. Arsenal
 4. Liverpool
 5. Chelsea
 6. Tottenham

… og mitt tabelltips for topplagene sesongen 2017/18

 1. Manchester United
 2. Manchester City
 3. Tottenham
 4. Chelsea
 5. Arsenal
 6. Liverpool

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.