En intim, nær og ekte forstilling

0

– Vi skal bjuda på fra livet og vise litt andre sider. Alt er ikke så glamorøst. La oss kalle det en ekte live-versjon av «Hver gang vi møtes». Vi blir ikke betalt for å gråte, det er ekte tårer som kommer, sier Åge Sten Nilsen som kommer til Sola Kulturhus 13. februar.

Tekst: Mia Langås Flåta
Pressefoto

060

I «Acoustic Stories» på Sola Kulturhus får publikum møte Åge Sten Nilsen på en måte vi sjeldent ser ham. Nedstrippet og akustisk, hvor han formidler musikk og historier sammen med sin gode venn og mentor Dan Reed, som har turnert med blant andre Rolling Stones og Bon Jovi.

Det er en intim og nær forstilling. Dette er nærmest en prøvelse for meg. Det å sitte stille på en barkrakk å fortelle historier.

På scenen har gutta med seg Freddy Holm på fele og bassisten Atle Rakvåg. De skal by på nye versjoner av kjente later. Hvordan høres Wig Wam-låta «in my dreams» ut når den blir fremført av en rolig Sten Nilsen sittende på en barkrakk?

– Det er en intim og nær forstilling. Dette er nærmest en prøvelse for meg. Det å sitte stille på en barkrakk å fortelle historier, isteden for å danse på scenen, sier Sten Nilsen.

Tung bagasje

Åge Sten Nilsen var fan av bandet Dan Reed Network på 80-tallet, hvor Dan Reed var vokalist. Bandet hadde hits som blant andre «Rainbow Child» og «Tiger In A Dress». Reed tok et personlig oppgjør med sin livsstil og bosatte seg i Tibet og Jerusalem, lysår unna sin tidligere jetset-tilværelse. I sin personlige sjelegranskende reise la han musikken på hyllen i 10 år.

– Jeg har fulgt mye med på Dan Reeds historie. Hvordan han kom tilbake som et nytt menneske med mye på hjertet. Han er et menneske som har fått med seg mye på veien, sier den tidligere Wig Wam-vokalisten.

Det blir alt fra Wig Wam til Jovi i ny stil. En gjennomreise i hva vi har vært med på. En spesiell forestilling som det er verdt å få med seg.

Nå på nyåret har de turnert sammen med «Acoustic Stories»

– Jeg har så mye til felles med han. I 2006 tok jeg kontakt med han i en tung periode i livet mitt. Jeg kontaktet han på MySpace og etter hvert gikk det over til mail. Vi møttes første gang i 2008 i Oslo og har holdt kontakten etter det. Nå har vi mer eller mindre bestemt at vi skal skrive litt sammen.

095

Dette er en miniturne med kun åtte eksklusive opptredener og det hele avsluttes på Sola Kulturhus neste lørdag.

– Det var det vi hadde tid til, sier Sten Nilsen som for tiden er opptatt med nytt album med bandet sitt Ammunition.

Overskuddsprosjekt

– Dette er et overskuddsprosjekt fordi vi har lyst. Folk kan høre god musikk og interessante historier, se litt på hva som ligger bak. Interessante tanker, syn på livet og om jordas eksistens. Dan har fått med seg veldig mye bagasje på veien, så det er absolutt verdt å få med seg. Vi har hørt fra de tidligere opptredenene at folk ikke helt har visst hva de har gått til, men synes det har vært veldig bra.

– Det blir alt fra Wig Wam til Jovi i ny stil. En gjennomreise i hva vi har vært med på. En spesiell forestilling som det er verdt å få med seg, sier Sten Nilsen.

Sten Nilsen forteller at de skal nyte den siste kvelden i Rogaland.
– Nå er det lenge til jeg ser Dan igjen. Men vi skal skrive sammen i sommer.

Etter denne turneen har vi fått ønsket om å jobbe tettere sammen, så vi får se hva det blir til, avslutter vokalisten.

Studenttilbud

Som student i Rogaland kan du få to billetter for prisen av en.

Bestill ved å sende en mail til Anita S. Andersen i Best Show AS på anita.sa@live.no.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.