DYREHAGEN: En helt vanlig tirsdag på Hanekam

0

Stine Serigstad og Tone Helene Oskarsen, Tester byen 2.

Dyrehagen er en spalte om Stavangers natteliv, der Stine Serigstad og Tone Helene Oskarsen sjekker ut de forskjellige utestedene i Stavanger.

 

dyrehagenPositivt:Studentpriser, uteområder, kul beliggenhet
Negativt: Litt tamt, sur bartender
Toalettvurdering: Hallo? Trommesett på do? YES!
Klientell: Hovedsakelig studenter

Åpningstider:

Studentkveld: tirsdager 18:00 – 01:30
Mandag – lørdag: 10:00 – 02:00
Søndag: 12:00 – 02:00

Aldersgrense: 20 år
Cover: Gratis

Studentpriser (tirsdager):

Øl: 50,-
Vin: 60,-
Studentrabatt også på drinker.

Karakter: C

 

Det er ikke hver tirsdag vi presser oss ned i hold-in strømpebuksene og tar på et ekstra strøk med leppestift, men når Hanekam kaller på byens studenter og lover «topp stemning og studentpriser i baren» – ja, da stiller vi opp. Hanekam har til og med laget egen Facebook-side med 233 likes dedikert til oljebyens studenter. Derfor er vi ekstra spente når vi går inn dørene på Hanekam denne gangen.

Hanekam er et av Stavangers nye tilskudd til dyrehagen, og ligger midt i hipster-himmelen, som også kalles Fargegaten. Gatens fargerike kafeer og utesteder er som regel alltid fulle av folk, og denne kvelden er ingen unntak. Tone er ekstra gira i håp om at sin bartender-crush som jobber her, står bak baren denne kvelden. I det hun trår over dørterskelen speider hun febrilsk rundt i håp om å se sin utkårede. Men, akk. Et stort sukk høres fra østlendingen. I stedet for en høy mørk mann med skjegg, står det en jente i baren.

Hun serverer oss hver vår øl og vi finner oss det eneste bordet som er ledig. Det er nok folk på Hanekam til at vi må spørre om å låne en stol fra et annet bord. I bakerste hjørne sitter en gruppe studenter. Siri (21) er byggingeniørstudent og er ikke vanskelig å be når vi spør om slå av en prat.

Siri har vært her noen ganger før og syns det er hjemmekoselig. «Vi har spilt Alias og tatt noen øl. Det var veldig gøy! Dette er absolutt et sted studenter burde være» forteller hun. Hun er fornøyd med både stemningen og prisene – slik baren lovet på Facebook. «Det koster over 100 kroner for drinker andre steder, så jeg ble positivt overrasket da jeg kom hit.» sier hun. Hun syns i tillegg det er et stort pluss at stedet er plassert i Fargegaten. «Noen ganger blir jeg lei av de store dansestedene. Musikknivået her er veldig behagelig og jeg liker generelt hvor koselig det er her».

Vi er enige med Siri. For å understreke denne koselighetsfaktoren er stearinlys tent overalt. Veggene er tapetsert og stappet av ymse kunst. Alt fra haitenner og pinups til svære portrett av Marilyn Monroe sminket som KISS. Det hele kunne vært en slags hipster-hytte. Tyve ekstrapoeng til Hanekam for uteplass både på framsiden og i bakgården. Hadde det vært noen grader varmere hadde vi nok valgt å slå oss ned under en av varmeovnene og sett på snøen som daler ned denne kvelden.

Klokken 01:01 drar de siste studentene fra Hanekam. Vi tar motet til oss og spør om vi kan sette oss med de siste gjenværende gjestene. Tone går ut i snøværet med en mann fra Telemark for å dele en røyk, og Stine blir sittende å snakke med Norbert fra Ungarn. Han kommer hit både for å drikke kaffe og for å ta seg en øl. «Hva jeg liker med Hanekam? Kom igjen da, se på dette stedet. It’s awesome!» sier Norbert.

Selv om det er akk, så koselig på Hanekam, levde ikke dette helt opp til forventningene. Vi hadde håpet på et eventyr, men fikk en helt vanlig tirsdagskveld på Hanekam.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.