En god nummer 3

0

Kung-Fu-Panda-3
Fire
Film:
Kung Fu Panda 3
Regi
: Alessandro Carloni og Jennifer Yuh Nelson
Skuespillere: Jack Black, Bryan Cranston, Angelina Jolie og J.K. Simmons
Sjanger: Familiefilm/animasjon
Manus: Jonathan Aibel og Glenn Berger
Musikk: Hans Zimmer
Varighet: 1 t. 35 min

Anmeldt av Andres Haugen Vikhagen

Dreamworks har tidligere bommet grovt når det kommer til den tredje filmen i rekken. Dette ble gjort klart da «Shrek den tredje» kom på lerretet og ble en stor skuffelse for de fleste som hadde falt for Shreks filmunivers. Det er av denne grunn deilig å se at dette ikke ble tilfellet i Kung Fu Panda serien. For «Kung Fu Panda 3» er bedre enn den forrige, og ikke så alt for langt unna den aller første.

Po er tilbake for tredje gang og fortsetter sitt «legendary adventures of awesomeness» sammen med sine venner Tigress, Monkey, Crane, Mantis og Viper. Denne gangen kommer farene de møter i form av den hjemvendte krigeren Kai, og hans mål om å stjele chien til enhver mester i Kina. Samtidig blir Po gjenforent med sin far og tatt med til pandaenes hemmelige landsby. Her må han lære seg å bruke chi, som er det eneste som kan stoppe Kai. Po må av denne grunn ikke bare kjempe mot sin til nå tøffeste fiende, han må også lære seg alt som skal til for å være en panda.

Der den andre filmen vek, ganske drastisk, fra den første filmen i sin utforming av antagonisten og sjølve kampsportfokuset, er den tredje filmen mye mer lik den originale i sin utforming. Det er igjen deilig å se at antagonisten blir fryktet grunnet sine kampferdigheter, og ikke et våpen som var tilfellet i forgjengeren. Kai utgjør en sterk antagonist, og det er både morsomt å veldig interessant å følge hans historie og hans kamp for å ta enhver mesters chi. Han er veldig lik Tai Lung, motstanderen i den første, ved at de begge er veldig fysiske sterke vesener, men ikke så lik at han blir en kopi. Kai er til tross for at han ikke er så mye med i filmen noe av det helt klart beste med den.

Selv om filmen har en strålende antagonist, en Po i samme slag som er vant og mange nye og morsomme karakterer, så lider den i stor grad av det som kalles resirkulert humor. Filmen har noen få gullkorn innimellom, men det er alt for mye som er resirkulert fra de to foregående filmene. Det er dessverre slik at de fleste vitsene og visuelle morsomhetene alle er noe man har sett i de forrige filmene. Det er alt for lite ny humor til at filmen kan kategoriseres som veldig god.

Ved å ha gått tilbake til den originale oppskriften har Dreamworks endelig klart å lage en god trilogi. «Kung Fu Panda 3» har med sin interessante antagonist, og et helt nytt aspekt i Po’s liv klart å lage en god animasjonsfilm, som uheldigvis ikke når helt opp grunnet mye resirkulert humor.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.