DYREHAGEN: Sure føtter og sild i tønne på Hexagon

0

Stine Serigstad og Tone Helene Oskarsen, Tester byen 2.

Dyrehagen er en spalte om Stavangers natteliv, der Stine Serigstad og Tone Helene Oskarsen sjekker ut de forskjellige utestedene i Stavanger.

Positivt: Bra musikk, god plass, festlige mennesker og gode drinker.
Negativt: Høye priser i baren.
Toalettvurdering: Stort og rent med mange toaletter og store speil som gir gode selfie-muligheter.
Klientell: 22 – 35 år.

Åpningstider:
Fredag – lørdag: 23:00 – 03:30.

Aldersgrense: 22 år.

Cover: 150 kr (gratis for studenter fram til 23:00).

Priser:
Øl: 83,-
Vin: 84,-

Karakter: B

dyrehagenIllustrasjon: Ewa Barbara Mundhenk

Like etter midnatt en fredagskveld trør vi opp trappen til Hexagon nattklubb. Det er en lang, bratt, svart trapp som tar deg opp til Stavangers eldste nattklubb. To etasjer, tre barer og et stort dansegulv venter på oss, men først: garderoben. «Dere burde vente litt. Det er kaldt i lokalene», sier garderobedamen. Vi drar jakkene ekstra godt om oss, og går inn i lokalene.

«Hvem er dere? Hvor skal dere? Hvor er bra? Hvem er vi?» En blond ung mann stopper oss på veien og bombarderer oss med spørsmål. Tone prøver å svare på noen av dem, mens Stine fortsetter målrettet mot baren. Her selger de nemlig drinken Sure føtter – en favoritt! Vi finner oss ett ledig bord, og før vi vet ordet av det har Tore og Terje slått seg ned med oss.

Tore og Terje har gått her siden de var 18 år, påstår de. «Vet ikke om jeg tør å si hvor gammel jeg er», sier Terje (30) og tar en slurk av soloen sin. Han drikker visstnok alltid solo. «Hexagon er for alle! Rik eller gammel, nei, rik eller ung! Nei …». «Litt for mye solo nå, Terje», sier Tore. De blir enige om at Hexagon er for folk mellom 20 og 40 som liker disko, å ha det kjekt og rock n’ roll.

Guttene er ikke beskjedne i beskrivelsen av Hexagon, og lister opp hva de liker best med nattklubben:

  1. God atmosfære.
  2. Treffer fine jenter.
  3. Alltid gratis inngang hvis du kjenner bartenderen.

«Kom før kl 01:00, så er alt positivt», sier Tore. De er også store fans av musikken, og forteller at DJ’en på Hexagon pleier å spille ny og god musikk i begynnelsen, og gamle slagere mot slutten av kvelden. «Jeg var DJ i fem minutter her en gang. Det var mine five minutes of fame», sier Terje og avslører artistnavnet DJ Tegga.

Vi kikker ut på dansegulvet og riktig nok; DJ’en setter på sang etter sang som drar folk ut på dansegulvet. I det vi slurper i oss de siste dråpene av Sure føtter, har Tore vært i baren og kjøpt en runde til alle sammen. Vill jubel! Og like etter høyner DJ Tegga med fire Jägermeister-shots. Vill jubel igjen. Det er en sånn type kveld.

En ny shot blir satt på bordet, Sild i tønnå. Til Stine fra Tore. «Si det var snadder!» sier han. «Det var snadder!» sier Stine og smeller det tomme shotglasset i bordet. Terje går til baren og kjøper nok en runde med shots. Etter en kort diskusjon om Tones opprinnelsesby og hva vi bør skåle for blir vi til slutt enige om å skåle for Oslo. Vi gauler «schål» i kor, og shotter med den ene hånden og Snapchatter med den andre, for å vise hele vennelista hvor gøy det er å shotte Jägermeister med Tore og Terje. Hele bordet er klissete – og notatblokken er dekket av Jägermeister-sprut. Vi blir alle enige om at det er et godt tegn. «Dere opplevde vel ikke slikt søl da dere var på Hanekam, vel?» spør DJ Tegga.

Klokken er 01.35, og folk strømmer inn i lokalene. Jenter i korte kjoler og gutter i trange skjorter valser rundt med et flir om munnen og en drink limt fast i hånda. Dansegulvet begynner å bli rimelig fullt, og til alles jubel setter DJ’en på Shakiras «Hips don’t lie». Terje synger med for full hals, mens Tone prøver å shake på hipsa etter beste evne.

Vi ble i forkant oppfordret til å dra på Hexagon på lørdag, men gærne som vi er valgte vi heller å ta turen fredag kveld. Hadde vi ikke gjort det hadde vi jo aldri møtt Tore og DJ Tegga og shottet Jägermeister som nesten ødela alle notatene våre.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.