DYREHAGEN: Solskinn i Vågen – hurra!

0

Stine Serigstad og Tone Helene Oskarsen, Tester byen 2.

Dyrehagen er en spalte om Stavangers natteliv, der Stine Serigstad og Tone Helene Oskarsen sjekker ut de forskjellige utestedene i Stavanger.

Positivt: SOL, utepils og glade nordmenn.
Negativt: Det blir fort fullt.
Klientell: Alle mann alle.

Åpningstider: Rundt 12:00 til solen går ned – og litt til.

Karakter: A

Like etter arbeidstid tusler vi langs vågen i Stavanger. Vi har solbriller på, fordi… gjett hva? Sola skinner! Stavanger bader faktisk i deilige, varme, nydelige solstråler. Og siddisene elsker det. Derfor har vi ganske enkelt testet vågen i solskinn denne gangen.

I Stavanger har vi ikke særlig kultur for after work-drinks, men når solen skinner – da, ja DA, er det teit om du lar være. Som russ som slippes inn i Kongeparken, strømmer ymse forretningsfolk ut av kontorene sine og ned til vågen. Øltørste blikk leter etter et ledig bord. De heldigste har hatt noen avspaseringstimer til overs, og har ikke nølt med å bruke dem. Derfor begynner det allerede å bli fullt i Vågen. På Beverly Hills Fun Pub, puben med aller mest solskinn, finnes ikke et ledig bord. Det kan se ut som det har vært fullt lenge, etter stemningen å dømme. Det er til og med kampdag!

illustrasjon_dyrehageIllustrasjon: Ewa Barbara Mundhenk.

Vi finner et ledig bord i et hjørne på Mexico. Her får ansiktene våre nyte de siste solstrålene. Vi kjøper en øl for 79 kroner og et glass vin for 94 kroner – vågens dyreste glass vin? Ved siden av oss sitter åtte menn i femtiårsalderen rundt to bord. Ikke av typen dress og stresskoffert, men mer av typen snurrebart og fleecejakke. Noen av dem har tørket støv av de raske solbrillene, mens resten må skygge for sola med hånden.

Klokken nærmer seg 18:00 og det er null solskinn igjen i vågen. Nå er tåka på vei inn. Støynivået har likevel hevet seg betraktelig og selv om det begynner å bli kaldere, begynner det samtidig å fylle seg opp på Mexico. Det er nemlig varmelamper her – noe Lisa (27) har merket seg. «Jeg hadde så lyst å nyte solen med en kald pils, og da var det perfekt her, siden de har varmelamper og pledd til når det blir kjøligere». Venninnen Bita (27) er enig.
«Pleddene er rene også!» skyter hun inn. De gir skryt til servitrisen som er alene på jobb i dag. «All ære til henne. Hun har virkelig stått på», sier Lisa. De to venninnene er single, men har ikke pekt seg ut noen favoritt denne ettermiddagen. «Jeg pleier å gå for litt yngre menn», sier Lisa og skuler bort på nabobordet.

“Med sneipen i munnviken kikker de litt på hverandre før de drar frem hver sitt pledd. Karene bretter pleddene rundt knærne sine. Det er nok ikke helt innafor, men det er tross at tre grader i lufta – varmelamper eller ei”

På nabobordet har rullingsen kommet frem. Ah… Utepils betyr at vi kan drikke OG røyke i skjønn harmoni. Herligalondon! Med sneipen i munnviken kikker de litt på hverandre før de drar frem hver sitt pledd. Karene bretter pleddene rundt knærne sine. Det er nok ikke helt innafor, men det er tross at tre grader i lufta – varmelamper eller ei.

Vågen i Stavanger er helt nydelig i solskinn. Alle er glade, fornøyde og brisne – nordmenn på sitt beste! Og her er den store fordelen for oss studenter: vi kan løpe ned hit FØR alle plassene fulles opp. Bare sørg for å ha et ledig stol eller to, slik at de fjonge forretningsfolka har plass til seg selv og de tykke lommebøkene sine. Neida. (Joda.)

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.