Dyrehagen: Hund får nye tenner og bingosuging

0

Stine Serigstad og Tone Helene Oskarsen, Tester byen 2.

Dyrehagen er en spalte om Stavangers natteliv, der Stine Serigstad og Tone Helene Oskarsen sjekker ut de forskjellige utestedene i Stavanger.

Werners Dilemma musikkbingo
Positivt:
Bingoverten, høye pengepremier, god musikk, jævlig god stemning.
Negativt: Blir fort fullt.
Toalettvurdering: Kø i pausene, ellers perfekt.
Klientell: Mye studenter.

Åpningstider:
Mandag – lørdag: 18:00-01:30
Søndag: 20:00-01:30
(Tid og dato for Musikkbingo annonseres på Facebook)

Aldersgrense:
Søndag – torsdag: 20 år
Fredag og lørdag: 23 år

Cover:
Ingen cover
30 kroner per bingobrett

Priser:
Øl: 82,-
Vin: 82,-

Karakter: A

Én gang i måneden arrangerer Werners Dilemma musikkbingo. Lokalene i første etasje av Alf & Werner fylles til randen med musikkglade mennesker som sikler etter de høythengende pengepremiene. I kveld er den høyeste pengepremien på hele 2160 norske kroner. Noe av det som gjør musikkbingo så gøy, er en ekstremt festlig bingovert med glitter-fedora på snei. Han får hele forsamlingen til å stemme i når han sier «Da spiller vi… muuuusikkBINGOOO!» Denne bingoen hadde ikke vært det samme uten han.

Når musikkbingo arrangeres finnes det ikke ett eneste ledig sete i disse lokalene. Folk flytter om på border og barstoler for å få sitte sammen og nyte moroa. I kveld har vi plassert oss i baren – ved siden av bingoverten, mens venninnene våre sitter rundt et bord bak oss. Til sammen har vi dannet vår egen lille avdeling bakerst i venstre hjørne av Werners Dilemma.

13140930_1023392104419803_1552326187_n  llustrasjon: Ewa Barbara Mundhenk.

Klokken 19:45 snirkler en kø seg gjennom hele utestedet. Nå skal det kjøpes bingobrett. Vi kjøper hvert vårt til 30 kroner og kikker ned på de 25 rutene med sangtitler. Nå gjelder det å krysse ut sangene som blir spilt og, i første omgang, få krysset ut fem sanger på samme rekke. En av de første sangene som blir spilt er P!nk sin «Get the pary started». Både Stine og Tone har sangen på bingobrettet og krysser av sin første rute. Bingoverten skrur ned lyden, og spør i mikrofonen: «Mr.BigOkey, jeg spanderer en øl på den som kan svare meg på dette. Hva mener P!nk når hun synger «I can go for miles if you know what I mean»?» Omtrent før verten har fullført spørsmålet, roper Tone ut «SUGE!».

Tone får spandert på seg en øl og tar en stor slurk mens hun blir rødere og rødere i fjeset. Heldigvis er det en jovial gruppe mennesker som er samlet på Werners Dilemma, og suge-vitsen blir fort glemt. Det er nemlig så jysla god stemning på musikkbingo. Det er ikke like alvorlig som quiz – alt koker ned til flaks. Likevel er konkurranseinstinktet til de grader til stede. Folk skal vinne de pengene og frykten for at noen skal rope BINGO blir mer og mer intens for hver sang som spilles. Og når noen faktisk skriker ut BINGO? Ja, da er skuffelsen ekstremt stor.

To pengepremier er allerede delt ut, da bingoverten setter på «Bohemian Rhapsody» og advarer mot allsang. Før samtlige i lokalet bryter ut i sang, bryter vår venninne ut: BINGO! Hun mottar tusen blanke riksdaler og forteller bingoverten at hunden hennes skal til tannlegen neste dag, og at disse pengene kommer godt med. Bingoverten griper mikrofonen og annonserer: «Hør dere! Her kommer den ene rørende historien etter den andre. Hadde det ikke vært for disse tusen kronene, hadde hunden til den forrige vinneren vært uten tenner i morgen».

Det begynner å bli liv i leiren og bingoverten døper venninnene våre til ghetto-queens, fordi det blir twerking og selfies i kroken vår hver gang en hip hop-låt blir satt på. Stine får kallenavnet gangster’n fordi hun krysser ut sanger som aldri har blitt spilt av. Mot slutten av kvelden proklamerer bingoverten av vi har skapt vårt eget lille nabolag bakerst i venstre hjørne av Werners Dilemma. Da siste bingovinner blir kåret og blir stående en stund i nabolaget vårt, peker Stine på venninnen vår og sier «Det er hun med hunden». Tone prikker vinneren på skulderen og legger stolt til «Og jeg er hun som suger».

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.