Dyrehagen: En deilig og rar følelse på Korvetten

0

Korvetten Karaoke Bar

Klientell: Hovedsakelig eldre menn på 50+
Toalettvurdering: Helt ok, men kun ett toalett per kjønn i andre etasje.
Positivt: Karaoke er alltid gøy!
Negativt: Sure bardamer og tidlig stengetid.
Priser: Øl og vin 65 kroner.

Åpningstider: Klokken 11.00 – 02.00.

Karakter: C

Midt mellom nattmatsjappene i Kongsgårdbakken ligger den skjulte perlen Korvetten Karaoke Bar. Denne kvelden har vi tatt med oss gjestetesterne Frank, Hanne og Wenche. Ingen av oss har vært på Korvetten før, men det ser ikke sånn ut når vi kommer oss inn i baren. Wenche finner seg fort til rette, og svinger seg rundt med to eldre herremenn på danseplatået i første etasje, akkompagnert av Kim Larsens gjenkjennbare røst. Når Tone lurer på hvilke sanger hun danset til, har Wenche svaret klart: «Alle, fordi jeg er så deilig». «De spurte om jeg ville danse, og jeg tenkte at det var jo fair enough. Det var en deilig og rar følelse rett på låret», forklarte Wenche om sitt møte med de to stamgjestene på dansegulvet.

Etter nok en svingom tar Wenche på seg spanderbuksene og plutselig står fem Corona og venter på oss i baren. Etter tips fra bartenderen, tar vi hver vår øl og trapper bestemt opp i andre etasje for å ta fatt på karaoken. I annen etasje blir vi møtt av en dame som synger en Tracy Chapman-sang med røykestemmen sin, mens Frank kommenterer at det lukter gammel pikk i lokalet og lurer på hvorfor det står en dalmatiner-statue på bardisken.

«Coronaen er byttet ut med rom og cola, og hun synger for full hals mens hun er på vei opp på fanget til en av gjestene i baren»

Det er vanskelig å beskrive Korvetten uten å nevne ordet «harry», nettopp fordi det er karaoke i bildet. Og når det er karaoke i bildet er ikke Stine vond å be. Hun smyger seg mellom de gamle mennene og bort til luken hvor karaokesjefen sitter. Hun får en lapp og skriver opp at hun vil synge «Killing me softly». Eller «killing me skogly», som autocorrect ville ha det til på Tones mobil. Mens Stine synger sangen sin igler Wenche seg innpå mennene i baren og stjeler showet. Coronaen er byttet ut med rom og cola, og hun synger for full hals mens hun er på vei opp på fanget til en av gjestene i baren.

Frank tar plutselig notatblokken og setter seg ned for å gjøre sine egne observasjoner, og han er tydeligvis i det dystre hjørnet i kveld.

«Korvetten er starten og slutten, alfa og omega. De årene av livet hvor du slutter å bekymre deg for døden. Du har akkurat gitt opp drømmen om å bli noe, så du danser med en desperat mann i midtlivskrisen. Han gir deg et blikk av håp, det dreper livsgleden din å vite at han ikke har kommet lenger enn deg. 25 år gammel, har du allerede møtt din ende, på Korvetten».

Vi sitter i hjørnet av baren, og tilfeldigvis er også herredoen her. Døren er på vidt gap og vi kikker rett ned i pissoaret mens vi slurper i oss de siste restene av rom og cola, som forøvrig smaker klor og Mallorca. Samtidig lyder en sur stemme fra karaokeboksen «my heart will go oooon and oooooon», og det høres mest ut som en parringsklar katt.

Heldigvis er kattedamen snart ferdig, og siste sang synges av Sindre. «Baby you’re all that i want» suser ut av høyttalerne og han leverer akkurat det vi vil ha som en avslutning på kvelden på Korvetten.

Dyrehagen er en spalte om Stavangers natteliv, der Stine Serigstad og Tone Helene Oskarsen sjekker ut de forskjellige utestedene i Stavanger.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.