Disse studentorganisasjonene kan du engasjere deg i

0

Disse studentorganisasjonene kan du engasjere deg i  

Tekst: Christine Andersen Johnsen og Pia Vinningland Foto: Arkiv

Nye studenter blir alltid, i løpet av de første ukene på campus, oppfordret til å engasjere seg og melde seg inn i studentorganisasjoner. Mange oppretter organisasjoner rettet mot studenter som tar en spesifikk studieretning, men disse er bare en dråpe i havet av muligheter i studietiden. Vi har laget en oversikt over noen av organisasjonene, som ikke er tilknyttet spesifikke studier, man kan velge å engasjere seg i mens man studerer.

LO studentforening

De fleste har hørt om LO (Landsorganisasjonen i Norge), men visste du at de har en studentforening i Stavanger? LO er en organisasjon som skal ivareta rettighetene til alle som er i jobb – også studenter med deltidsjobber.

Ingeniører uten grenser UiS

Ingeniører uten grenser Norge er en organisasjon for ingeniørfaglig bistandsarbeid, hvor visjonen er å lindre nød med ingeniørmessig bistand. De har altså en egen forening ved UiS hvor ingeniørstudenter får anvende kunnskapen sin.

Spire

Er du opptatt av miljø og bærekraftig utvikling? Det er Spire også. Spire hadde sin egen delegasjon på Cop 21 under forhandlingene av klimaavtalen i Paris. Selv sier de at de er opptatt av å gjøre oljebyen 14,5 hakk grønnere gjennom sitt arbeid.

Naturvernstudentene (NiS)

Denne gruppen er en fusjon mellom Natur og Ungdom og Naturvernforbundet, bare for studenter. Organisasjonen tar opp kampen mot store forurensere, og sier at de stopper dem som ødelegger naturen.

Erasmus Student Network (ESN)

ESN er opptatt av internasjonale studenters trivsel, og har som formål å integrere lokale og internasjonale studenter sammen, og berike den erfaringen som utveksling fører med seg.

Start UiS

Er det noe Start ønsker seg, er det flere studenter som driver med entreprenørskap og innovasjon. De legger til rette for det gjennom kurs og foredrag, møteplasser og konkurranser. De hjelper også studenter som har en gründerspire i magen.

IAESTE

Studerer du realfag eller teknologi og tenker at Norge er for lite for deg? IAESTE jobber for å tilby studenter ved teknologi- og realfagsstudier relevant jobb i utlandet.

ION Racing

Du har kanskje sett racerbilene som ligger på rekke og rad i gangen på Kjølv Egelands hus? Hvert år utvikler ION Racing en høyteknologisk racerbil som deltar i verdens største ingeniørkonkurranse for studenter.

UiS Subsea

UiS Subsea vekker ingeniørkunnskapene til live gjennom ROV-prosjektet, hvor 15-20 bachelorstudenter fra maskin, elektro og data konstruerer en “Remotely Operative Vehicle”. Masterstudenter kan være med på å produsere en “AUV” – autonom undervannsfarkost til Eurathlonkonkurransen.

Børsklubben UiS

Har et nyoppstartet investeringsselskap og arrangerer foredrag som kan være interessant dersom du studerer børs- og finans. Kjøper og selger aksjer.

Coffee Around the World (CAW)

CAW handler ikke bare om kaffe – men har som overordnet mål å motvirke ensomhet blant studenter på UiS. De samles hver uke i bokkaféen på Kjølv Egelands Hus og holder et foredrag, gjerne om et land eller en studentorganisasjon, og til slutt quiz og kinolotteri.

NHS Jobbsenter

En frivillig studentorganisasjon som arbeider med å skape kontakt mellom studenter ved Norsk Hotellhøgskole (NHS) og hotell- og reiselivsbransjen. De lyser ut stillinger som er direkte rettet mot studentene ved NHS.

Serviceforum

Denne er også for og av studenter ved NHS. De arrangerer årlige konferanser for hotell- og næringslivsbransjen. Der tar de opp aktuelle temaer, fremme faglig utvikling og bidrar til debatt for studenter, næringer og andre interesserte.

Society of Petroleum Engineers (SPE)

SPE er et bindeledd mellom studenter på Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet ved UiS og olje-, gass- og energibransjen. De arrangerer møter, quiz, bedriftspresentasjoner og bedriftsbesøk. De tilbyr også stipend for studentmedlemmer som har skilt seg ut.

Mars Institute student chapter

Er underlagt Mars Institute Norge og fremmer forskning kunnskap og forståelse av – ja, du gjettet riktig – Mars. Organisasjonen søker etter studenter som er interessert i romforskning og teknologiutvikling. De legger til rette for at minst en student ved UiS kan få et internship ved NASA Ames Research Center hver sommer i selveste San Francisco.

ISU

ISU er opptatt av å ivareta interessene til internasjonale studenter ved UiS, og å jobbe mot en positiv integrering for oppholdet ved UiS. ISU dyrker mangfold, og inviterer både internasjonale og norske studenter til aktivitetene.

Stavanger Studentsangforening (SSS)

SSS er UiS’ offisielle representasjonskor, og er hvert år med på å ønske nye studenter velkommen under åpningsseremonien. Musikken de synger varierer fra klassisk requiem til ren improvisasjon.

Studentmållaget i Stavanger

Dette er studentlaget til Norsk Målungdom og Noregs Mållag på UiS, som arbeider for at flere skal ta i bruk nynorsk, og å gjøre vilkårene bedre for nynorskstudenter.

Stavanger Studentsjakk

Dette er et åpent tilbud til alle sjakkinteresserte ved UiS. Klubben møtes hver uke for å spille sjakk, og har et stort fokus på å være en sosial arena for medlemmene. De åpner for prat, analyser og diskusjoner ved sjakkbrettet, og har spillere på alle nivå. Du trenger ikke å vinne mot Magnus Carlsen for å bli en del av klubben.

Chinese student union

Chinese student union er organisert av kinesiske studenter i Stavanger, og jobber for å bygge en kulturell bro mellom kinesiske og internasjonale studenter, og tilby nye studenter hjelp gjennom sosiale arrangementer som grilling, fjelltur og feiring av kinesiske festiviteter.

Pan-African Students Union (PASU)

PASU står for Pan-African Students Union, og de vil samle alle som er fra – eller er interesserte i – Afrika og afrikansk kultur. De ønsker å promotere den afrikanske kulturen og sette fokus på kontinentet.

Muslimsk studentforening i Stavanger (MSiS)

MSiS ble opprettet av muslimske studenter ved UiS og er en ideell, religiøs, demokratisk og partipolitisk uavhengig organisasjon. Deres formål er å skape kontakt mellom muslimske studenter, og spre kunnskap og forståelse av og om islam.

Studentlaget

Denne organisasjonen er en del av Laget, og er en kristen studentorganisasjon.  Målet deres er at kristne studenter skal ha en arena på campus, og at ikke-kristne skal kunne møte kristne for å prate om bibelen og tro.

Studentens og Akademikernes Internasjonale Hjelpefond (SAIH)

Dette er en solidaritets- og bistandsorganisasjon, som jobber med utdanningsbistand, informasjon og politisk påvirkning. Dette gjør de gjennom foredrag, kampanjer, debatter, seminarer, stands og sosiale aktiviteter. De har også en årlig kampanjeuke, med et nytt tema for hvert år.

Amnesty UiS

Amnesty er verdens største menneskerettighetsorganisasjon, og de har et lokallag som jobber for å skape studentengasjement. Disse engasjerte menneskene jobber for å fremme menneskerettigheter, og holder både sosiale og faglige tilsetninger.

Universitetet i Stavangers Idrettslag (UiSI)

UiSI er en organisasjon av og for studenter, og de ønsker å stimulere studenter til å delta i idrettslige og sosiale lag. De satser på breddeidrett og er åpen for alle studenter ved universitetet og andre høyskoler i Stavanger, uansett aktivitetsnivå.

Arbeiderpartiets Studentlag

Denne engasjerte gjengen er et partilag organisert under Stavanger Arbeiderparti. De skal være en samlingsplass for studenter og unge med politisk interesse og sosialdemokratisk tankegang. Sammen har de både politiske og sosiale arrangementer.

Høyres Studenter

De er et studentlag for Høyre, som samles for både sosiale og politiske tilsetninger. De arbeider for en konservativ fremtidspolitikk, som skal organisere studenter politisk, ideologisk og sosialt.

Stavanger Studentliga

Er du interessert i fotball? Dette er en fotballiga hvor studentorganisasjoner og linjeforeninger spiller mot hverandre hvert semester. Målet er å åpne for en mer aktiv hverdag blant studentene, hvor vennskap kan knyttes på tvers av linjer, trinn og skoler.

Student-KRIK Stavanger

De ønsker å bevare, inspirere og vinne folk til Jesus. Dette gjør de gjennom sport. Hver uke blir det holdt aktiviteter som fotball, innebandy og volleyball. De har også spillekvelder og friluftsaktiviteter.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.