Disse skurkene trenger en bedre skurk

0

FireFilm: Suicide Squad
Regi: David Ayer
Skuespillere: Will Smith, Margot Robbie, Viola Davis, Jared Leto
Sjanger: Superheltfilm
Varighet: 122 min

Anmeldt av Rafael Motamayor

Nå har vi fått DC Comics sin andre film, og det er enda en film med mye kritikk fra både presse og fans. Det er mange som klager over mangel på underholdning i DC-filmene sammenlignet med Marvel, spesielt etter “Batman V Superman”. Håpet med “Suicide Squad” var å lage en spennende og underholdende film, og de lyktes!

Etter hendelsene fra “Batman V Superman” bestemmer Amanda Waller (Davis) å rekruttere skurker til en hemmelig gruppe som kan gjøre det superhelter ikke vil gjøre, som kan få skylda hvis noe går galt. Hvis de lykkes, får de reduserte straffer, hvis de mislykkes, dør de. Da en mystisk fiende truer verden, er “Suicide Squad” de eneste som kan redde den.  

Det verste med filmen er plottet.  Selv fra sammendraget ser det ut til å være et typisk superheltfilm-plott. Akkurat som i Marvel-filmene var det en ting jeg lurte på mens jeg så filmen, noe som var litt for distraherende: hvor i all verden var superheltene? Dette er ikke en hvilken som helst skurk i “Suicide Squad”, men en skurk som kan ødelegge verden. Hvorfor må “Suicide Squad” redde oss alle, og ikke Batman? Hovedskurken var veldig skuffende og forvirrende. Slutten av filmen ser ut til å ha vært laget av filmstudioansatte og ikke filmskapere. Ellers er dette en veldig underholdende film. Som i David Ayers sin forrige to filmer, “End of Watch” og “Fury”, er karakterene det beste med filmen.

Jared Leto og Margot Robbie har de to beste prestasjonene i filmen. Mens Ledgers Joker stor sett var en anarkist, er Letos sin versjon en psykopat. Han har ikke en stor rolle, men har gjort det beste med tiden har fått. Relasjonen mellom Joker og Harley Quinn er fantastisk, og absolutt alt fans av tegneserier håper på. Man ser at de på en måte elsker hverandre, men at dette er det verste de kan gjøre for hverandre og at dette skader dem. Resten av troppen er også fantastiske. Will Smith er stor sett protagonisten, og han gjør en veldig god jobb. Den største overraskelse var Jay Hernandez som Diablo, en liten karakter som fikk stor oppmerksomhet mot slutten, og som har det beste motivasjon. Viola Davis er fenomenalt som Amanda Waller, kvinnen bak troppen. Hun er nesten så skummelt som Joker, fordi hun viser autoritet bare med ansiktsuttrykkene. Humoren I filmen er veldig god, og det beste er bare å se når karakterene snakker med hverandre.

“Suicide Squad” er en morsom, spennende og underholdende film fylt med referanser, gode karakterer men dessverre også et svakt plott. Hvis du ser etter et dypt filosofisk plott om skurker som kjemper mot andre skurker, kan du bli skuffet over filmen. Hvis du leter etter to filmer med action, utrolig bra musikk og gode karakterer, vil du like «Suicide Squad». Jeg kan bare si, jeg gleder meg til en Harley.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.