Disse kan bli de nye studentlederne

0

Disse kan bli de nye studentlederne 

Tekst: Lisa Ravna Rørmoen

Valgkomitéen 2018 har nå valgt hvem de vil innstille som ledere for Fadder, StOr og hvem som skal være representanter i universitetsstyret. Fredag er det endelig valg, hvor Studentparlamentet avgjør om disse blir de nye personene til vervene.

Som mannlig representant og kvinnelig representant for universitetsstyret har valgkomitéen valgt å innstille Sverre Gaupås og Fatema Al-Musawi.

Valgkomitéen, som består av Jørgen Jakobsson, Viktoria Opsahl og Christian Pettersen, begrunner valget slik:

INNSTILT LEDER: Cathrine Sønvisen er innstilt leder for StOr. Foto: Privat

– Begge kandidater har tidligere erfaring med styrearbeid, og har god kjennskap til hva universitetsstyret skal, og har arbeidet med. De har også et øye for engasjement, og er gode frontfigurer for studentene. De er også godt representert i engasjertmiljøet. Vi mener begge kandidater vil være med å drive universitetet i riktig retning.

Til arbeidsutvalget har valgkomitéen valgt å innstille Cathrine Johanne Sønvisen til leder av StOr, Joachim Børlie som nestleder for læringsmiljø og Una Ruzic som nestleder for utdanning. Sønvisen, som er avtroppende leder i UiSI, har mye erfaring å vise til, og et stort engasjement for studentene.

– Som innstilt leder av StOr ser jeg fram til å jobbe aktivt for og med studentene! Det nye arbeidsutvalget skal jobbe med både nye og gamle saker som blir satt på agendaen og det kommer til å bli innholdsrikt, utfordrende og givende på mange måter. – Det å jobbe tett på studentmiljøet og for studentbyen Stavanger skal bli utrolig moro, sier Sønvisen til SmiS.

Kandidatene til nestleder for læringsmiljø og nestleder for utdanning kan vise til mye

INNSTILT NESTLEDER FOR UTDANNING: Una Ruzic. Foto: Lene Borchgrevink.

erfaring fra tidligere verv, stort pågangsmot og engasjement. Både Ruzic og Børlie ser frem til å sette sitt preg på studentmiljøet i Stavanger.

– Jeg har vært en del av engasjertmiljøet siden førsteåret mitt på universitet og dette er en fantastisk mulighet til å videreføre dette engasjementet gjennom StOr. Jeg ønsker spesielt å

rette fokus mot å øke utdanningskvaliteten gjennom mer internasjonalisering og økt digitalisering i undervisningen for studenter. Dersom vi får en god ordning på dette vil vi som universitet kunne bidra til å utvikle kunnskapsrike og attraktive arbeidstakere, sier Ruzic.

– De viktigste sakene på læringsmiljøfronten det neste året er å holde trykket oppe når det gjelder sen sensur. Tiltak som gjør at studentene blir på campus utover forelesning, både når det kommer til fysisk og psykososialt læringsmiljø ser jeg også som ekstremt viktig. I tillegg kommer resultatene fra SHOT-undersøkelsen i september, så studentenes psykiske helse blir som alltid viktig å arbeide med, og sette fokus på. Dette kan være tiltak som øker trivsel og gjennomføringevne hos studentene. På et mer personlig plan ser jeg frem til samarbeide med de forskjellige linjeforeningene og organisasjonene for å skape enda mer engasjement på universitetet, dersom valget går som jeg håper, forteller Børlie til SmiS.

Ved å vise mye motivasjon, ståpå-vilje og relevant erfaring, ble Christian Hjelle valgt som innstilt faddersjef for 2019. Valgkomitéen har stor tro på at han kan skape en god festival for studentene.

INNSTILT FADDERSJEF: Christian Hjelle. Foto: Privat.

– Jeg er utrolig glad for å ha fått vervet som Faddersjef på Universitetet. Dette er noe jeg virkelig gleder meg til. I begynnelsen av høsten gjelder det å få sette sammen et godt styre, som skal være “bærebjelken” til selve perioden. Visjonen min er at hver enkel student skal tenke tilbake på fadderuken som en fantastisk tid – der en kanskje bygger sitt sosiale grunnlag på Universitetet. Dette gjelder spesielt for våre nye studenter, men også for oss som er studenter. Personlig tenker jeg tilbake på fadderuken som en veldig fin tid. Der jeg fikk mange nye venner og bekjente.

–  Jeg gleder meg spesielt til selve uken, som vil være i 2019. Men også perioden og planleggingen frem mot festivalen, forklarer Hjelle til SmiS.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.