Diskografi: Jenter og musikere

0

Ingvild Tjøstheim Steinsland, Musikkspalten.

«Diskografi» er en spalte om musikk, som blir skrevet av Ingvild Tjøstheim Steinsland.

Hva er det med damer og musikere egentlig? Jeg leste en gang et studie som viste at kvinner automatisk synes menn er mye mer attraktive dersom de holder en gitar. Ikke mindre enn en tredjedel ville gi nummeret sitt til en gitarist i motsetning til ni prosent som ga det til den samme mannen når han holdt en gym-bag.

I følget dette studiet trenger du for så vidt ikke kunne spille engang. Det viktigste er hvordan du ser ut når du holder gitaren. Du utstråler at du er talentfull, noe de aller fleste setter høyt på lista. Men hva gjør dette talentet til noe bedre enn andre? Det er jo ikke akkurat uvanlig å kunne spille gitar for tida. Noe tyder på at det er flere som har oppdaget dette trikset. Jeg må innrømme at du heller utstråler å være ganske desperat hvis du gidder å bære på en gitar hele kvelden bare for å kunne snakke med damer.

“Alle som har spilt i korps vet jo at de kjekkeste guttene er de som spiller trompet”

Selvfølgelig er ikke alle musikere like, men min erfaring tilsier at det er en overvekt av spinkle gutter på rundt 1,80 som spiller gitar. Ikke nødvendigvis et mer attraktivt utgangspunkt enn andre kroppstyper, men skaff deg en gitar, og du er en damemagnet. Alle som har spilt i korps vet jo at de kjekkeste guttene er de som spiller trompet.

Jeg har (så godt som) aldri møtt en handy musiker. Kvinner nå til dags vil heller ha en mann som kan hundre ulike akkorder enn en som kan fikse et kjøkkenskap i ny og ne. Men musikere trenger vel ikke å kunne sånt, de har vel råd til å betale andre for å male huset eller skifte dekk, eller?

Når man prøver å slå gjennom som musiker, må man nøye deg med drittlønn for utrolig mye arbeid. Hvorfor vil jenter så gjerne ha disse gutta uten verken sosialt liv eller penger? Hvis du ser for deg et liv som kjæreste på turné med fester med topp stemning og masse kjendiser, blir du nok fort skuffa. Det er ikke tid til alt det, og når noe skal kuttes begynner han nok med deg. Hvis studiet stemmer kan han jo lett få nummeret til 33 prosent av jentene i rommet uten problemer uansett.

“Med en gitar i hånda klarer du å veie opp for å være usosial, usporty og sånn helt passe kjekk”

Du som ikke kan spille noe instrument, hva har du brukt livet ditt på egentlig? Tenk å kaste bort så mye tid på å spille fotball og henge utenfor Kiwi med venne dine, når du kunne sittet i en mørk kjeller og spilt «Wonderwall» om og om igjen. Hvis du hadde visst at det er sånn du får damer hadde du nok valgt annerledes.

Det er en liten logisk brist i at musikere er de som trenger å være veldig utadvendte for å komme i kontakt med de retta folka, men alltid er de som trives best i kjelleren hos mor. Med en gitar i hånda klarer du å veie opp for å være usosial, usporty og sånn helt passe kjekk.

Så kom igjen gutta! Hvis du ikke allerede har det, skaff deg en gitar og søk opp «how to play guitar» på youtube. Du kommer ikke til å angre.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.