Dette må til for å bli den nye festivalsjefen for Ugå 2019

0

Daglig leder i Folken forteller hva som må til for å kunne bli den neste festivalsjefen for Ugå.

– Først og fremst ser vi etter en god dose arbeidslyst, fordi det blir periodevis mye arbeid. Gullet i den andre enden er at personen lærer seg å drive et stort prosjekt og får en opplevelse for livet, forteller Mariann Bjørnelv, daglig leder i Folken.

Folken er på utkikk etter en festivalsjef for Ugå 2019. Arbeidsoppgavene som venter festivalsjefen, er mange og varierte. Men Bjørnelv forsikrer at de tilbyr en solid ryggstøtte.

– Folken er et godt støtteapparat med mye erfaring innen booking, økonomi og planlegging. Man må bare ville veldig mye for å passe stillingen.

Hun forteller videre at alle kan søke. Til nå har Folken fått ti søknader, men regner med at det kommer en del den siste dagen før søknadsfristen.

Sist hadde de mellom 15-20 søkere, hvor 5 ble innkalt til intervju.

– Alle som har lyst til å lære noe nytt, og kan stå på i lange dager i perioder, passer i stillingen. Det er et pluss med interesse for kulturelle opplevelser og det å skape opplevelser som er utenom det vanlige for studentene. Vi ønsker at personen er kreativ, og tenker utenfor boksen. Det kan også være viktig med et godt nettverk i studentmiljøet.

Alle arbeidsoppgavene er ikke fastsatt i stein. Bjørnelv forteller at festivalsjefen setter et styre sammen med Folken.

– Oppgavene blir litt opp til lederen selv. Det kommer an på hvilke styrker og svakheter personen har. Dersom personen er sterk i markedsføring, gjør hen gjerne det selv.

– Men vi setter som krav at det skal være ryddig og ansvarlig økonomi og god dialog med Folken, studenter, UiS og kommunen.

 

Verktøykasse

På grunn av at festivalen blir avholdt hvert andre år, har de tidligere hatt utfordringer med overlapping og kunnskap fra styre til styre, forteller Bjørnelv. Derfor tok de grep for fire år siden, og ba styrene på den tiden levere grundige evalueringer og rapporter. Slik skal de ruste festivalsjefen med kunnskap og erfaringer fra andre.

Hun understreker at det viktigste er en blid og omgjengelig person som er flink i å samarbeide.

– Det er ikke stor plass for egoisme.

Grunnen til at de ønsker å ansette så tidlig er ikke fordi de har det travelt.

– Den travleste innspurten blir fra høsten frem mot mars. Når vi får ansatt en festivalsjef nå, kan vi starte arbeidet rett etter sommeren. Da har vi god tid til å lage struktur, sette et styre og booke artister tidlig.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.