Delfinsokker og dans

0

Den unge, rødhårede bergenseren sjarmerte Stavanger med sin dype røst. Ikke bare viste han frem stemmen, men også godt humør og hans elskede delfinsokker. – Alle burde ha et par delfinsokker, se på dem da, sier han smilende.

Tekst og foto: Christian Gran Svenningsen

Etter en uke med konserter i Tyskland, var Stavanger og Tou Scene siste stopp på dePresno’s lille vårturné. Lyden var ikke optimal, men det ødela ikke stemmen til Bergensgutten. Showet åpnes med en vakker fremføring av hans Stranger in Disguise. Det setter tonen for kvelden, og man får en bekreftelse på at denne gutten virkelig har en spesiell stemme. En dyp mørk røst, som i noen stunder kan minne om Leonard Cohen og Johnny Cash.

“Wow! Det er første gang jeg ser noen danse til dePresno.”

Det lyser opp et stort smil om munnen til Bjarte, som han egentlig heter. Han sier han ikke forventet at så mange skulle komme.  – Det er så deilig å være tilbake i Norge, og det er første gang jeg ser noen danse til dePresno – jæv*** fett, tusen takk, sier han fornøyd. Videre spiller han en låt som er ny for undertegnedes ører, en litt klisjéfull og helt OK kjærlighetslåt. Publikum virket også litt usikre på denne, men jentene på første rad fortsetter dansen.

God kjemi på scenen

Stemningen lunes ned, og introen til Forever  fra hans nyeste EP, flyter ut av anlegget. En fin, roligere låt som eksponerer hans behagelige stemme godt. På scenen koser både hovedpersonen og bandet seg. Innlevelse og smil til hverandre bekrefter dette. Det glir over til en ny låt som preges av et meget spennende og stilig synth-spill i refrenget. En gladlåt som får hele salen til å danse, og dePresno gjør det samme på scenen. Denne liker han og bandet godt å spille.

Solbrent i München og sokkesnakk

Bjarte De Presno Borten er en rødhåret gutt med fregner, og man vet hvordan det kan gå i solfylt vær med slik karakteristikk. Han forteller lattermildt at de tidligere i uken spilte i München hvor det var varmt og 25 grader, noe som for han betyr rød hud på kort tid. – Det var så varmt, og jeg ble solbrent på ti minutter, så å komme ut av flyet og få vestlandsvinden i ansiktet i dag var utrolig deilig, sier han. Han er glad i å snakke, noe som resulterer i at han begynner å prate om sokkene sine med delfiner på. Det samme hadde han gjort i München også, og sier han prøver å konvertere alle til delfinsokker.

Tou scene: Maskinhallen ble ikke helt full, men de som møtte opp fikk valuta for pengene. Foto: Christian Svenningsen.

Avslutter med stil

Konserten avsluttes med tre gode og velkjente låter for publikum. Den rolige balladen, Souvenir gjør salen, vuggende frem og tilbake, stumme av beundring. Dette må sies å være et av kveldens høydepunkt, for her skinner han og stemmen hans. Kvelden kan ikke avsluttes med en ballade, og tempoet skrus opp med hans nyeste singel, See You Soon. dePresno og bandet takker for seg, og seansen ser ut til å være slutt. – Vi tar en sang til da, okei, sier bergenseren. Det er selvfølgelig hans største hit, Hide and Seek. En perfekt og selvfølgelig planlagt avslutning.

Stemmen til den unge bergenseren er jeg sikker på at vi kommer til å høre mye til i fremtiden. Jeg vil ikke virke altfor begeistret, men stemmen hans er det noe virkelig spesielt med. Selv om lyden ikke var optimal, var det fortsatt en god konsert. Kul stemme, virker som en kul kar, da skal det ikke så mye mer til. Jeg gleder meg til å følge han videre!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.