Daniel Kvammen byr på seg selv 

0

Helt udramatisk går bandet på scenen. Sistemann ut var Daniel Kvammen, med et smil om munnen setter han i gang første låt. 

Daniel Kvammen starter hele kvelden på Folken med ”smålige vibrasjonar”, en av sangene fra hans nye album ”maktlaus”. Det er kanskje ikke den sangen som er mest kjent for det utrente øret, men det er en godkjent intro av Kvammen. Det er et vidt spekter av publikum. Alt i fra studenter til godt voksne personer. 

Allerede nå ser man klart at Kvammen ikke redd for å by på seg selv. 

Han danser 360 grader rundt scenen for å få øyekontakt med resten av bandet. Han kommer rett fra konsert i både Bergen og Oslo, men er samtidig utrolig ydmyk ovenfor Folken og Stavanger. Etter å ha spilt en to – tre sanger tar han en kort pause: 

– Tusen takk for at jeg fikk lov til å komme hit i kveld! 

 

Humoristisk dialekt 

Gjennom konserten benytter Kvammen muligheten til å komme med underholdende historier fra sin egen hverdag. Med sin beskjedne Hallingdaldialekt er det et virkemiddel som skaper en god stemning på denne konserten. Bandet virker derimot ikke like interessert i det, i hvert fall nok til at de avbryter han ved å spille i gang neste sang.  

 Han erkjenner at det er et stort spring mellom låtene hans. 

– Gjennom oppveksten har jeg alltid hatt lyst til å spille rock n´ roll, men noen ganger føler jeg også at jeg må roe meg litt ned. 

 Det er noe vi merket gjennom kveldens konsert. Mixen mellom Rock n´roll og rolige sanger stimulerte virkelig Kvammens opptreden i helgen. 

Trump ikke favoritten 

Etter at Donald Trump ble valgt som ny president i fjor høst, har vi sett et større politisk engasjement på konsertscener over hele verden. Helgens konsert var intet unntak. 

– Vi lever i en verden hvor fuckings Donald Trump styrer verden, derfor avslutter jeg med en sang om nestekjærlighet. 

Folk samlet seg mot scenekanten, mens de ventet på slageren ”du fortjener ein som me”. De holdt rundt sin kjære eller gjerne guttegjengen på ti. Det ble en euforisk stemning, og jeg merket at gåsehuden krøp nedover armen. Du kan trygt si at Kvammen nådde målet sitt, kjærligheten var til å ta og føle på. Dette var en verdig avslutning på konserten. Ekstranumrene hans spiller på følelsene dine, og vi får bekreftet det vi har sett gjennom hele konserten: Daniel Kvammen er ikke redd for å by på seg selv og har 100 prosent innsats fra start til slutt. 

Les også:

Intervju med Daniel Kvammen: – Musikk er litt som sex

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.