Casual gaming: Topp seks spillopplevelser fra 2016

0

For meg har 2016 vært et fantastisk spillår. Med spennende utgivelser, og varierte spillopplevelser. Her kommer mine topp seks høydepunkt fra året som var.

1. Pokémon Gul
Februar 2016 feiret Pokémon 20-årsjubileet sitt. I den anledning gav Nintendo ut de tre originale pokémonspillene, «Rød», «Blå» og «Gul», til 3ds via «nintendo e-shop». For studentlommeboken gjorde det ikke så veldig vondt å betale de 80 kronene det kostet heller. Og da barndomsminnene kom strømmende tilbake når «Pikachu» dukket opp på skjermen igjen, hoppet jeg nesten av glede. Og det skadet jo heller ikke at jeg nå kunne spille med lyset av.

2. Ratchet and Clank
I april kom filmen som var basert på spillet fra 2002. I tillegg ble det også lansert en ny utgave av det originale spillet, basert på den nye filmen. Jeg satt en hel helg og spilte gjennom dette fantastiske nostalgiframkallende spillet. Jeg fikk nok bolts til å kjøpe alle våpnene, og da helgen var over hadde jeg til og med klart å
oppgradere de fleste fullt ut. Alle de gode, gamle, kjente karakterene var med. Selvfølgelig var det gjort noen endringer, både i historien og spillfølelsen, og jeg syntes at kjemien mellom hovedkarakterene manglet. Men alt i alt føltes det som å spille originalen i HD.

3. Overwatch
Da mai, og eksamenstiden nesten var over, kom endelig Blizzards nye storsatsing «Overwatch» ut. Et høy-tempo skytespill, med stor variasjon i karakterer, og som er enkelt å sette seg inn i. Men da jeg var hjemme hos mamma i sommerferien var internettet så dårlig, at ingen av vennene mine ville spille med meg mer fordi jeg lagget sånn. Da døde «hypen» fort for min del. Men med «competative seasons» og eventer for OL og Halloween trekker det spillerne tilbake.

4. Pokemon GO
Sommerens store begivenhet. Da alle gikk gatelangs for å fange virtuelle monstre på virkelige steder. Vi samlet oss med et felles formål, skapte vennskap som ble like fort glemt som spillet. Nå er det ikke så mange av oss igjen. Men jeg sitter fortsatt på bussen på vei til skolen og spinner «pokestoppene» vi kjører forbi, om farten ikke for høy, vel og merke.

5. Destiny
Kanskje det spillet jeg har spilt mest i år. I september kom utvidelsen «Rise of Iron», og vi kunne starte vårt tredje år i dette universet. Spillerbasen kom fram fra dvalen, og kunne igjen nyte nytt innhold. Endelig var jeg ikke alene om å løpe rundt på mars for å finne flere materialer for å oppgradere utstyret mitt.

6. Pokemon Sun and Moon
November kom, og spillet jeg kanskje hadde gledet meg mest til var rett rundt hjørnet. Men med eksamenspresset hengende over meg de neste ukene har jeg dessverre ikke fått spilt så mye. Men det jeg har kommet meg gjennom til nå har vært veldig bra, og viser at Nintendo ikke er redd for å fornye en allerede veldig populær spillserie. Jeg gleder meg til å fortsette eventyret i juleferien.

Prognosene for spillåret 2017 ser også bra ut. Det jeg gleder meg mest til «Mass Effect: Andromeda», «The legend of Zelda» for den nye Nintendo konsollen «Switch», «Chrash bandicoot: remastered», og ellers har jo Bungie lovet oss «Destiny 2».

Lene Borchgrevik, Spillspalten.Spillspalten «Casual Gaming» blir skrevet av Lene Borchgrevink.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.