Casual gaming: Spill som stressavløser

0

Som selverklært casual gamer må jeg dessverre meddele at det har blitt veldig lite spilling den siste måneden. Jeg har i stedet fokusert på skolearbeid og eksamenslesing. Den siste måneden har Playstation vært mer en Spotify-maskin enn noe annet.

Kanskje jeg burde ha brukt mer tid på spill denne perioden. Jeg har vært kjempestresset og egentlig har jeg nesten tenkt mer på at jeg bør lese, enn jeg faktisk har lest. Det hadde sikkert vært deilig å skutt noen alien-hoder, eller bokset ned grupper med fiender og å se dem bli blåst til døden av granatene mine. Nå høres jeg sikkert veldig voldelig ut, men dette kommer fra en jente som bare fikk sett en tredjedel av Deadpool-filmen, fordi den var så blodig.

«Forskning har nemlig vist at å spille videospill kan virke stresslindrende og være med på å minske depresjon. Så å ta seg litt tid til å spille innimellom kan være godt for din mentale helse»

Forskning har nemlig vist at å spille videospill kan virke stresslindrende og være med på å minske depresjon. Så å ta seg litt tid til å spille innimellom kan være godt for din mentale helse. Dette er så klart et kontroversielt tema, med for- og motargumenter. Men i det siste har det vist seg at de som mener spilling har en positiv effekt på den mentale helsen har fått best resultater.

En studie gjort i Texas i 2010 viste at menn og kvinner som spilte voldelige dataspill regelmessig, hadde en tendens til å takle stressfulle situasjoner bedre og forholdt seg roligere når de var under mye press. Men i en undersøkelse fra England gjort i 2014 konkluderte forskerne med at det ikke var noen bevis på at det var selve spillingen som gjorde at man taklet stress bedre, men at personer som tok seg tid til å holde på med forskjellige hobbyer kanskje hadde en spesiell egenskap som gjorde at de raskere kom seg etter en dag med mye stress. Så om du aktivt tar valget om å spille litt når du kommer hjem fra en hektisk dag på jobb, vil det hjelpe deg å stresse ned og faktisk også bedre måten du vil takle stressfulle situasjoner senere.

Personlig tror jeg på at spilling kan hjelpe med stresshåndtering. Jeg har merket at jeg lærer jeg å holde meg rolig i stressende situasjoner i spillet, hvis jeg ikke klarer å holde hodet kaldt, er jeg dømt til å tape. Jeg føler også en slags lettelse av det å slå til en fiende og komme ut seirende etter å ha vært omringet av slemme romvesener.

Så ta deg en pause fra eksamenslesingen. Og fyr opp spillkonsollen din. Skyt noen fiender i hodet, score noen mål mot de beste lagene på Fifa, eller rett og slett bare fullfør noen brett i Candycrush. Uansett hva du foretrekker, ta deg litt fri. Du kan ha godt av det!

Lene Borchgrevik, Spillspalten.Spillspalten «Casual Gaming» blir skrevet av Lene Borchgrevink.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.