Casual gaming: Nå skal jeg ut på Eventyr!

0

Jeg gleder meg. Jeg gleder meg så utrolig mye. Jeg kjenner det kribler. Jeg teller ned dager. I november skjer det. Pokémon Sun and Moon. 28. november.

My body is ready! Spekulasjonene er mange. Vi vet mye men samtidig lite om de nye spillene. Vi har fått introdusert en del nye pokémon, og nye funksjoner i spillet. Men vi vet enda ikke hvor mye nytt innhold vi har i vente.

Pokémon har avslørt litt og litt de siste to måneden, via Youtube og spillets egne hjemmesider. Det er uvisst hvor stor andel av de nye pokémonene som enda har blitt avslørt.

For noen blir det for mye. De vil gå inn i spillet uten å vite hva de kan forvente. Oppleve gleden av å oppdage en helt ny pokémon de aldri har sett før. Gjenoppleve barndommens spenning når pokémonen utvikler seg til noe man aldri har sett før.

Jeg derimot, jeg følger med på alt. Diskuterer og spekulerer med venner og ukjente på internett om hvordan starter-utviklingene blir til slutt. Planlegger hvilke pokémoner jeg skal ha med på mitt nye eventyr. Passer på at jeg velger riktig versjon, da noen pokémon er forskjellig mellom de to spillene, som tilsynelatende ellers er helt like. Men jeg håper likevel at det blir noen overraskelser, og at jeg får oppleve noe helt nytt på min ferd til å bli den beste.

Nostalgi spiller helt klart en faktor i de nye spillene. Nintendo vet hvem den største målgruppen er. Det er oss som har spilt siden de første spillene kom ut. Vi som har vokst opp sammen med Pokémon, gjennom alle generasjonene. Dette så vi tegn på allerede i X og Y da de kom i 2013. Vi fikk et gjensyn med de originale Kanto starterene. Bulbasaur, Charmander og Squirtle. I tillegg til at de gjorde andre fan-favoritter relvante igjen gjennom mega utvikling.

I Sun og Moon kan vi forvente å se igjen noen gamle klassikere i nye drakter. Uten å si for mye har enkelte pokémon fra første generasjon fått nytt utseende, samt ny type. For eksempel har flamme-pokémonen Vulpix fått ny drakt, og er nå is-type. Dette forklares med at det er annerledes klima i den nye regionen vi nå skal besøke.

Dette er et smart trekk av Nintendo. Etter suksessen med Pokémon GO har flere fått interessen tilbake for pokémon. Også folk som aldri har spilt spillene før har blitt interessert i å utforske mer av universet. Da er det jo greit, spesielt for nykommerene, at det er noen kjente monstre å finne.

Jeg må fortsatt vente i seks uker. Og jeg gleder meg. Jeg venter. Denne gangen skal jeg fange alle. Det er jeg sikker på. Jeg er klar!

Lene Borchgrevik, Spillspalten.Spillspalten «Casual Gaming» blir skrevet av Lene Borchgrevink.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.