Casual Gaming: Gamle favoritter i nye drakter

0

Da Apple lanserte den nye Iphone-modellen sin sist uke fikk Nintendo være med den siste halvtimen. De var der for å snakke om den nye, eksklusive, spill-appen «Super Mario Run» for Iphone og Ipad. Mens Shigeru Miyamoto fra Nintendo fremdeles stod på scenen skjøt plutselig Nintendo-aksjen i været med nesten 30 prosent, allerede før spillet var lansert, og klar for nedlastning.

Med sommerens store suksess, Pokémon Go, ferskt i minnet, er det vel ingen tvil om at nostalgi selger. Så det er vel ikke rart at spillindustrien kaster ut remakes av gamle spill. Og vi som forbrukere kaster penger tilbake.

Og det er ikke bare Nintendo som rir gjennom nostalgi-stormen. I vår satt jeg hjemme en hel helg og spilte gjennom «Ratchet og Clank» for ps4. Dette spillet var ikke en remake i den tradisjonelle forstand, men et spill basert på en film, som igjen er basert på et spill. Men da jeg spilte gjennom den nye utgaven kjente jeg igjen mye av gameplayet fra originalen.

«Jeg har brukt mine skytespill-skillz for å imponere gutter, men de ender alltid opp med å knuse meg, så jeg kunne kanskje trengt en oppfrisker»

I november er det igjen duket for et nytt «Call of Duty»-spill. Etter flere skuffelser de siste årene, har spillertallene bare gått nedover. For å igjen gjøre spilleserien ettertraktet har Activision valgt å remastre klassikeren «», men det er bare tilgjengelig hvis man kjøper en såkalt «Legacy Edition» for 799 kroner. Her får du også med det helt nye spillet «Call of Duty: Infinite Warfare».

Dette er blitt et ganske kontroversielt tema. Activision tvinger spillerne til å kjøpe det nye spillet, hvis de har lyst på en fornyet utgave av den gamle klassikeren. Det at de kun gir ut remaken av «Call of Duty 4», et spill som revolusjonerte fps-sjangeren, sammen med det nyeste spillet i serien uten å gi oss muligheten til å kjøpe dem hver for seg, er ikke veldig populært blant fansen.

De nyere Call of Duty spillene har vært basert på futuristisk teknologi. Det kommende spillet er intet unntak. En av de tingene som gjorde «Call of Duty 4» så populært var de simplistiske aspektene med krigføring. Våpen, good guys og bad guys. Ingen jet-packs, roboter eller lasere.

Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke er noe blodfan. Men det var faktisk «Call of Duty 4: Modern Warfare» som startet min fps-karriere på konsoll. Jeg hadde jo tidligere vært innom «Battlefield Vietnam» på pc, men den høsten dette spillet ble lansert tilbragte jeg ganske mange timer sammen med vennegjengen, i kjelleren hos en kompis, og spilte dette klassiske skytespillet. Siden har jeg brukt det for det det har vært verdt. Jeg har brukt mine skytespill-skills for å imponere gutter, men de ender alltid opp med å knuse meg, så jeg kunne kanskje trengt en oppfrisker. Det hadde vært kjekt å spille det igjen, for nostalgiens skyld. Kanskje jeg er blitt bedre nå, og klarer å slå alle guttene jeg skryter til? Men for den prisen tror jeg at jeg må stå over.

Å lage remakes av gamle spill har jo sine fordeler. Tilgjengeligheten er mye større når man kan spille dem på dagens konsoller. Men det å bruke forbrukernes nostalgi for å selge nye spill, til skyhøye priser, syntes jeg svært lite om. Jeg har jo mest sannsynlig spillet fra før, og hvis jeg vil spille det kan jeg bare børste støv av den gamle konsollen.

Lene Borchgrevik, Spillspalten.Spillspalten «Casual Gaming» blir skrevet av Lene Borchgrevink.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.