Casual Gaming: Den digitale spill-alder

0

Lene Borchgrevik, Spillspalten.

Spillspalten «Casual Gaming» blir skrevet av Lene Borchgrevink.

Jeg lånte «Battle front» til PS4 av en venninne for et par uker siden. Etter å ha fundert på hvor CD-rommet var, fikk jeg endelig satt den inn. Jeg spilte med to kompiser den kvelden, også glemte jeg det. Jeg tok PlayStation med hjem, skrudde på og trodde jeg hadde ødelagt den på veien. Det kom en rar lyd da jeg skrudde av og på. En lyd jeg ikke kunne huske å ha hørt før. Bortsett fra lyden virket jo alt som det skulle. Det tok en halvtime før jeg kom på at jeg hadde et spil i CD-rommet. Og det var spinningen som laget lyden.

Den digitale alderen har skylden. Jeg er for lat til å faktisk gå i butikken for å kjøpe et spill, når jeg kan sitte hjemme og gjøre det uten å engang kle på meg først. For så å kunne spille spillet umiddelbart etter at det er betalt for. Nå kan det jo diskuteres hvor umiddelbart det faktisk blir, med tanke på at nedlastningen og installasjonen ofte tar et par timer. Og med nettet i SiS sone boliger tar det som oftest mer enn det òg. Så det hadde vel egentlig gått fortere å dra inn til byen og kjøpe en fysisk kopi av spillet der.

Men miljøvennlig er det! Når man laster ned spill direkte fra PS-store, E-shop, Steam og lignende, slipper man unna mye unødvendig emballasje. Men for noen er denne emballasjen et samleobjekt, som de vil ha stående i hyllen. Og skal jeg være ærlig, så er jeg en av dem som må ha hardkopien når det kommer et nytt Pokémon-spill. Men til mitt forsvar synes jeg at Nintendos E-shop er kronglete, og det at man må legge til «funds» i stedet for å bare betale nøyaktig pris, syns jeg bare ikke noe om.

“Men føler du deg ikke litt lurt? Når du får mer for samme pris hvis du kjøper hardkopien?”

Og så er det special editions. Hvor du får med hefter med info, eller figurer, eller plakater, eller rett og slett bare en annen innpakning enn den normale. Og dette kan man gå i butikken og betale litt ekstra for. Og man kan ofte kjøpe disse spesialversjonene i nettbutikkene også. Samme pris, bare uten figur, uten pakning og uten hefter. Men man får kanskje noe innhold som er eksklusivt forbeholdt den som gidder å betale litt ekstra. Men føler du deg ikke litt lurt? Når du får mer for samme pris hvis du kjøper hardkopien?

Jeg er rotete. Og hver gang jeg bytter mellom spill så havner CD-en som oftest i feil cover. Det var alltid en liten skattejakt da jeg skulle bytte mellom SingStar, Ratchet and Clank, Need for Speed og SSX på PlayStation 2. Så jeg har jo lært nå, i disse nye generasjoner hvor alt er digitalt, at jeg kommer bedre ut av å ha alt i et bibliotek på konsollen.

Men til syvende og sist er det vel bare en ting det kommer ned til for meg, når det gjelder spill til konsoll og PC. Jeg vil ha dem nedlastet så jeg slipper å reise meg for å bytte CD hver gang jeg vil spille noe annet enn det som tilfeldigvis står i når jeg har satt meg til rette framfor skjermen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.