CASUAL GAMING: Celebrating 20 years of Pokémon

0

Lene Borchgrevik, Spillspalten.

Spillspalten “Casual Gaming” blir skrevet av Lene Borchgrevink.

Den 27. februar 1996 ble Pokémon Rød og Grønn lansert i Japan. Det er nå 20 år siden. Det som da startet med to spill til Nintendos Gameboy har siden blitt til 25 spill, hvor seks av dem bare er nye versjoner av gamle spill, laget for nyere konsoller. I tillegg til de 25 hovedspillene er det blitt laget utallige titler til både håndholdt og TV-konsoll. For eksempel Pokémon Snap til Nintendo 64, hvor du kjører rundt i forskjellige landskap og tar bilder av ulike pokémon for professor Oak, eller Pokémon Rumble til Wii som egentlig bare er en slags form for Bejeweled med Pokémon tema.

For å feire 20 år med suksess lanseres nå de originale spillene i Nintendo E-shop til 3ds. Her kan man få seg en skikkelig nostalgibombe. Ellers distribuerer Nintendo Norge ut 11 legendariske Pokémon, som ikke er tilgjengelig i spillene. Hvor, når og hvordan hver enkelt vil bli tilgjengelig vet vi ikke enda. Foreløpig vet vi bare hvilke som er å få tak i, og at Mew blir først ut, 22. februar hos BR-leker.

Pokémon selger. Og ikke bare som videospill. Det er blitt laget tegneseriebøker basert på handlingen i spillene. Og i 1999 lanserte de Pokémon TCG. En serie med spillkort som man også kunne samle på. Disse kommer det fortsatt ut nye sett av hver tredje måned. Den animerte TV-serien hadde sin premiere i Japan i april 1997. Her møter man Ash og hans Pikachu. Vi følger dem og vennene deres på veien mot drømmen om å bli en Pokémon mester. Serien går fortsatt og er nå på 910 sendte episoder.

De fleste av oss har et forhold til Pokémon. Om du byttet kort i skolegården, så TV-serien på TV2 søndags morgen, eller spilte spillene på Gameboy. Jeg startet mitt eventyr da jeg var åtte. Jeg fikk en rosa Gameboy Color til jul av mamma og pappa. Med den kom også Pokémon Gul. Det første jeg husker var at jeg ikke kom meg ut av huset jeg startet i. Jeg hadde jo aldri spilt noe annet enn Lek og Lær på datamaskinen til pappa, og der snakket de jo norsk. Så dette var en helt ny opplevelse for meg. Jeg lærte fort, og snart hadde jeg fanget meg et lag med pokémon, og sammen skulle vi slå alle trenerne i spillet.

Jeg måtte også dele med min bror. Vi fikk som oftest 20 minutter hver av gangen, og det endte i begynnelsen opp med at jeg gjorde all treningen, og han fikk slå gymlederen. Hvor mange save-filer som har gått tapt har jeg ikke telling på. Men vi startet ofte på nytt. Kalte hovedkarakteren opp etter oss selv, sånn at den andre ikke ville spille. Jeg husker jeg endelig klarte å få Pikachu i level 100, og gledet meg til å vise den fram for vennene mine på skolen. Dagen etter var den level syv og hadde fått en ny trener, med et guttenavn. Jeg snakket ikke til broren min på en uke, for jeg var så sint. Men det var bare et spill, og sammen hadde vi det gøy med det, selv om det ikke er det jeg husker best.

Siden den gang har jeg kjøpt min egen 3DS, som jeg slipper å dele med noen. Jeg har spilt gjennom alle seks regioner, men med 719 Pokémon, and still counting, har jeg enda ikke klart å fange alle.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.