Brors guide til vorspiel-musikk

0
Bror Møgster. Foto: Kjetil Broms

Brors guide til vorspiel-musikk 🎵🔇

Hvis folk trykket på denne her for å finne noe musikk til vorset sitt, ikke fortvil. Jeg putter link til tre Spotify-lister i saken.

Tekst: Bror Møgster   Foto: Kjetil Broms

Som studenter er vi først å fremst flinke alkoholikere – mer eller mindre i konstant leting etter neste fest eller event. Vors er den type festlighet som er standard gjennom studieløpet, og det er ikke vors uten musikk. Musikken som spilles kan avgjøre om vorset blir uforglemmelig, eller om det legges til listen av slappe vors og fester fra studietiden. Jeg mener at et dårlig vors er bedre enn en ordinær tur på byen. Kravet for suksess ute på byen er veldig mye høyere enn på vors. På vors trenger man som oftest ikke krangle om plassen, folk blir ikke splittet, gode venner eller felles bekjente er samlet og man kan styre musikken selv. Men det finnes en formel for maksimum suksess på musikkdelen. En guide som passer alle som ønsker seg en god vors.

Folk må først forstå hvorfor man har musikk på vors. Det er et verktøy for å fylle stillheten. Vi alle har vært på fester hvor man kommer inn og musikk blaster på det høyeste volum og du må anstrenge deg for å høre hva folk sier, og du må til gjengjeld skrike for å bli hørt. Hvis du noen gang har våknet opp dagen derpå med hes eller sår hals etter en festkveld er sjansen stor for at musikken var for høyt.

Bror listetips:

The dos and don’ts

Første regel når du skal putte på vors-musikk er at musikken ikke skal anses som trist! Det er ikke en begravelse. Skru på noe up-beat. Du skal heller ikke putte på noe forstyrrende.  Med det mener jeg noe som er urytmisk eller hakkete. Det skal ikke distrahere fra en god samtale med side personen. Det er også viktig å respektere sangkøen. Jeg liker å tenke på vors-musikk i tre stadier.

Den første er i begynnelsen av vorset, hvor chill og gode beats som ikke er så populære kan vises frem.

Den andre delener når folk er brisne og vorset har gått sin gang et par timer. Da er det på tide å putte på populære men, ikke allsang musikk. Stemningen skal øke i takt med alkoholinnholdet i blodet.

Den siste timeneller siste delen av vorset kan være viet til allsang. Nå burde alle være ganske beruset og derfor ha vanskeligheter med å holde en meningsfull samtale. Allsang er også veldig bra for å skape god stemning rett før byen. På dette tidspunktet så er musikken hovedfokuset på vorset.

For å ikke høres ut som en hykler så er disse listene laget spesielt for fest eller vors. Dette er ikke musikk jeg pleier å høre på til vanlig. Jeg har forstått at min musikksmak ikke er egnet som fest/vors-musikk. Alle er forskjellige, med forskjellige preferanser. Hvis alle liker noe annet så er det bare å kjøre sitt eget løp. Dette er en guide skapt av mange vors erfaringer og samtaler med felles vorsere.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.