Brødrene Grimm møter H.C. Andersen i kjedelig oppfølger

0

eme

treFilm: The Huntsman: Winter’s War
Regi: Cedric Nicolas-Troyan
Skuespillere: Chris Hemsworth, Jessica Chastain, Emily Blunt og Charlize Theron
Sjanger: Actioneventyr
Manus: Evan Spiliotopoulos og Craig Mazin
Språk: Engelsk
Varighet: 1t. 54 min

Anmeldt av Andres Haugen Vikhagen

Fire år etter den svært så middelmådige «Snow White and the Huntsman», har nå Universal kommet med en oppfølger, så vel som en forløper, til filmen som ble mest kjent for utroskapsskandalen mellom Kristen Stewart og regissør Rupert Sanders.

«The Huntsman: Winter’s War» forteller en historie som begynner mange år før «Snow White and the Huntsman», men som ender noen år etter. I det store og hele tar filmen for seg hvordan Ravenna (Theron), den onde dronningen fra den første filmen, sin søster Freya (Blunt), etter en tragedie, blir til en versjon av H.C. Andersens’ «The Snow Queen». Freya setter seg som mål å erobre store områder nord i landet, ved å kidnappe og trene opp barn til å bli sine «Huntsman». To av disse jegerne er Eric (Hemsworth) og Sara (Chastain), som trosser snødronningen ved å forelske seg i hverandre, selv om kjærlighet er forbudt i dronningens rike. De to må kjempe for kjærligheten, og stanse de to onde søstrene i deres kamp for å ta over all makt i landet.

Filmen er som sin forgjenger visuelt nydelig, og jeg har virkelig falt for de to filmenes særegne spesialeffekter. De hvitdekte landskapene i nord og de grønne skogene i sør fører til at denne filmen har et veldig variert visuelt bilde som er aldeles nydelig å se på.

Skuespillerprestasjonene i filmen utgjør sammen med det visuelle bildet det beste ved den. Hemswoth og Chastain har god kjemi og utgjør et godt par på lerretet. Theron er like fantastisk som hun var i forgjengeren, og Blunt gjør seg ikke bort som snødronningen Freya. Nick Frost og Rob Brydon i rollene som de to dvergene Nion og Gryff, utgjør det humoristiske innslaget i filmen. Dessverre for de to så ellers morsomme mennene, så lider filmen av et veldig dårlig manus, og alt av vitser og humoristiske innslag faller flatt og er heller ikke noe vi ikke har sett før. Og det er akkurat her filmen snubler mest. Både historie og manus er til tider veldig kjedelig og handlinger er ikke noe vi ikke har sett før. Det er ingen oppfinnsomhet, og man ser nesten alltid hva som kommer til å skje før det har skjedd. Hele filmen føles litt unødvendig, og den kommer bare til å føye seg inn i de mange «midt på tre» actioneventyrene som lages i Hollywood.

Et dårlig manus og en alt for kjedelig historie ødelegger for en ellers velspilt og visuelt pen film i en annerledes historie satt i Snehvit-universet.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.