Bra for miljøet, bra for lommeboken: – Det er bedre å gjøre noe, enn ingenting

0
Tonje Felicia Waldeland er fornøyd med kåpen hun har kjøpt på Tise. Den er en av mange ting hun har kjøpt brukt de siste årene. Foto: Privat

– Selv om jeg vil påstå at jeg er miljøbevisst og virkelig bryr meg om klima, er det viktig å understreke at jeg ikke er perfekt. Likevel tenker jeg at det er bedre å gjøre noe, enn ingenting. Alt teller, sier Tonje Felicia Waldeland.

Rimeligere

Det har blitt et større fokus på klimakrisen, og det kan ofte føles helt uoverkommelig å gjøre noe med for den vanlige student. Det å leve miljøvennlig er dyrt, men det trenger ikke være det på alle områder. Brukthandel har nemlig blitt mer populært de siste årene.

– For studenter er det ikke bare smart for miljøet å handle brukt, men også smart for lommeboken. Man kan for eksempel spare mye på å kjøpe brukte pensumbøker eller brukte møbler til studentboligen, sier Waldeland.

Stort forbruk

Selv om klesindustrien er en av verstingene, er det også mye annet som man kan kjøpe brukt. Waldeland har blant annet både kjøpt brukt mobil og sofa til leiligheten, i tillegg til mye klær.

– Jeg tror det kan være lett å tenke at det å handle litt brukt istedenfor nytt ikke har så mye å si i det store bildet, men tenk om alle hadde tenkt sånn! Alle kan bidra, sier studenten.

Det er ingen tvil om at nordmenn har et høyt forbruk, og det må kuttes ned dersom man skal nå Norge sine klimamål. Mange føler likevel at det ikke vil ha noe å si hva de som enkeltmenneske gjør.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.