Børner på ny

0

femFilm: Børning 2
Regi:
Hallvard Bræin
Skuespiller:
Anders Baasmo Christiansen, Jonas Hoff Oftebro, Ida Husøy,
Sjanger:
Action/Komedie
Varighet:
98 min

Anmeldt av Rolf R. Olsen  Foto: filmweb

Når Roy Gundersen kommer ut av fengselet etter den første filmens hendelser, skal han bli en lovlydig mann. Han vil bli en far som kan være til stede for Nina og den nye ungen som er på vei. Han har fått jobb på bensinstasjon og drar på jobb med en gang han kommer ut. Etter sitt litt «rare» førsteskift på opplæring, blir han så kidnappet til en overraskelsesfest. Denne festen er til en gratulasjon på at han er kommet ut, og det er god stemning.

Men selvfølgelig, noen vil alltid ha fart. Så når en type ved navn «Kayser» kommer og vil utfordre Roy til et race blir det trøbbel. Roy sier nei, men Ninas nye kjæreste derimot, han sier ja. De finner et kart og kaster piler, målet blir da Murmansk. Da blir det vanskelig for Roy å skulle være en tilstedeværende far.

Filmen overasker positivt. Personlig forventet jeg at filmen ville spille for mye på den første, men den tok plottet en litt annen vei. I stedet for å oppsøke fart og spenning, prøver Roy å stoppe datteren fra å delta i racet. Forholdet mellom ekskona til Roy og ham selv blir dypere utforsket. Hun fremstår som mer og mer forstyrret ut igjennom filmen, og som en bonus, delaktig i en av filmens mest tilfredsstillende scener.

Bilscenene. Det er ikke så mye å trekke frem her. Om du går på Børning 2, så må du ha en viss interesse for biler. For de er FINE, de kjører fort og de blir smadret inn i diverse ting. Ett tak for eksempel.

Norsk humor er smak og behag. Begynnelsen av filmen er mye klein. Sånn er det bare, og det er punkter i filmen jeg vil snu meg vekk ifra, men du burde følge med på det hele. Otto Jespersen byr på mirakler, Stig Frode Henriksen er like klein som i fjordheksa og Henrik Mestad gjør en super Philip Mørk.

Det som trekker ned, er at den føles kort. Selv med litt over en og en halv times visning, så blir det kort. Sjåførene tar hverandre igjen, selv om noen til tider kjører feil vei. Man får ikke et særlig godt inntrykk av hvor langt de egentlig kjører (utenom en taxiregning) og ingen virker særlig slitne. Så til syvende og sist er det en grei film, den er verdt pengene og for min del, en positiv overraskelse.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.